Τζιφόπουλος: “Να μπει σαν αφεντικό για τη νίκη”

Για το επερχόμενο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και την ως τώρα αγωνιστική παρουσία του Άρη, μίλησε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής των «κίτρινων», Γιάννης Τζιφόπουλος.Αναλυτικά όσα είπε στον «ΑΡΗΣ FM 92,8»:

Ξεκινώντας έκανε μία αναφορά για το κυριακάτικο ντέρμπι του Άρη με τον ΠΑΟΚ: «Έρχεται ένα παιχνίδι τώρα, απέναντι στον ΠΑΟΚ, την κατάλληλη στιγμή. Ο Άρης πρέπει να βγάλει πάθος και να αποδείξει ότι μπορεί. Θέλει οι παίκτες να βγάλουν ζωντάνια και ψυχή. Να αποδείξουν ότι αξίζουν. Αυτά τα παιχνίδια κερδίζονται με πάθος και ψυχή».

Για το αν κουράστηκε η ομάδα στο παιχνίδι της Κρήτης και γι’ αυτό υστέρησε στα τελευταία λεπτά είπε: «Είναι θέμα ατομικού επιπέδου. Άλλα άτομα επηρεάζονται κι άλλα όχι. Πρέπει κάποιος να πάρει την πρωτοβουλία να αλλάξει τα δεδομένα. Τώρα την Κυριακή με την πλάτη στον τοίχο πρέπει να πάρει τους τρεις βαθμούς. Όχι μόνο όμως από άποψη βαθμολογική, αλλά και για το γόητρο. Είναι διαφορετικά τα παιχνίδια απέναντι στον ΠΑΟΚ και αυτό θα το αλλάξουν οι παίκτες. Αυτοί παίζουν τον πρώτο ρόλο κι όχι ο προπονητής. Όλοι οι άλλοι είναι αρωγοί και βοηθοί».

Επιστρέφοντας στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, σχολίασε το τι πρέπει να προσέξει ο Άρης: «Να μην προκληθείς, να μην εκνευριστείς και να κοιτάξεις το παιχνίδι αυτό κάθε αυτό. Πρέπει οι ποδοσφαιριστές να το κοιτάξουν και να το κερδίσουν».

Για τις διακοπές του πρωταθλήματος και το κατά πόσο επηρέασαν τον Άρη, τόνισε: «Είναι μειονέκτημα ότι οι παίκτες δεν είχαν συνεχόμενα παιχνίδια στα πόδια τους κι έτσι ο προπονητής δεν είχε ένα σταθερό κορμό ώστε να στηριχθεί επάνω εκεί η εικόνα της ομάδος. Πρέπει τώρα ο προπονητής να κοιτάξει το ιδανικότερο σχήμα και να μπορεί ο Άρης να παίρνει τους βαθμούς. Διότι αυτό που μετράει εν τέλει είναι οι νίκες. Προχθές ο Άρης ήταν καλός, έτρεξε έφτιαξε ευκαιρίες κι έφαγε ένα γκολ στο τέλος. Άρα μετράει το αποτέλεσμα».

Για το αν θα βοηθήσει τον Άρη ο ρυθμός και τα συνεχόμενα παιχνίδια, επισήμανε: «Είναι καλό να δίνεις συνέχεια παιχνίδια. Κρατάς το ρυθμό και ο Άρης έχει επιλογές παικτών. Την Κυριακή ο Άρης πρέπει να εκμεταλλευτεί και την υποτιθέμενη κούραση του ΠΑΟΚ από το σημερινό παιχνίδι, αλλά πάνω από όλα είναι η θέληση».

Για την εικόνα της ομάδας στην Κρήτη, είπε: «Στο «Παγκρήτιο» υπήρχε μία αγωνιστικότητα, ένα πάθος και παρότι δει κανένας ότι ο Εργοτέλης είχε την κατοχή, ο Άρης έφτιαξε τις περισσότερες ευκαιρίες. Φάγαμε γκολ στο τέλος και ο καθένας μπορεί να βγει και να πει οτιδήποτε. Όχι. Ο Άρης έχει καλό υλικό και καλό προπονητή και θα βρει το δρόμο του και εύχομαι σαν Αρειανός να βρει τον δρόμος της από την Κυριακή με μία νίκη».

Για ορισμένους παίκτες, έκανε ξεχωριστή αναφορά: «Ο τερματοφύλακας που έχουμε τώρα, ο Βελλίδης απέδειξε και την Κυριακή και από πέρυσι πως μπορεί να έχει το «1» στην εστία του Άρη. Ο Σανκαρέ ήταν εξαιρετικός, σκόραρε, θα μπορούσε να βάλει κι άλλο ένα στο τέλος και γενικά όλοι τους είναι εξαιρετικοί. Ο Άρης έχει και νέα παιδιά και πρέπει να τους δοθούν ευκαιρίες. Ο προπονητής είναι αλήθεια πως θα έχει ευχάριστο πονοκέφαλο. Είναι καλός προπονητής και δίκαιος».

Για το πώς πρέπει ο Τσιώλης να διαχειριστεί το υλικό: «Ο Άρης έχει βάθος και πολλούς παίκτες κι όλοι όταν τους δοθεί η ευκαιρία θα πρέπει να αποδείξουν άπαντες ότι αξίζουν. Κυρίως όμως πρέπει ο Άρης να δείξει ότι έχει νέα παιδιά και τα παιδιά να αρπάξουν αυτήν την ευκαιρία».

Τέλος και κλείνοντας ζήτησε αυτό που όλος ο κόσμος του Άρη θέλει: «Θέλουμε την Κυριακή ο Άρης να μπει και να πάρει τους τρεις βαθμούς. Να μπει και να αποδείξει ότι είναι το αφεντικό και να διασκεδάσει τις εντυπώσεις».

To Top