ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Τζιφόπουλος: “Ο πόλεμος συνεχίζεται, ο Άρης για την νίκη στην Τούμπα

Ο Γιάννης Τζιφόπουλος, πρώην παίκτης του Άρη και μέλος του συλλόγου για πολλά χρόνια, μίλησε στο Yellow Radio 101,7 για την ήττα των κιτρινόμαυρων από τα Γιάννινα, αλλά και πως αυτή πρέπει να ξεπεραστεί.

Αναλυτικά:

Για την ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα: Του Σαββάτου ήταν ένα φαινόμενο ανεξήγητο, αλλά πρέπει να το αφήσουμε πίσω μας, όχι εμείς σαν φίλαθλοι, αλλά οι ποδοσφαιριστές, διότι η ζωή συνεχίζεται. Μάλιστα, συνεχίζεται με ένα ντέρμπι, κόντρα στον αιώνιο αντίπαλο τους, τον ΠΑΟΚ, στο οποίο πηγαίνουμε για να κερδίσουμε και όχι να μην χάσουμε. Νομίζω ότι τα παιδιά πρέπει να συνειδητοποίησαν την κατάσταση, άφησαν πίσω από την επόμενη προπόνηση που έκαναν, αυτό που έγινε, γιατί υπάρχει και η συνέχεια. Ο πόλεμος συνεχίζεται, μία μάχη χάσαμε, ήταν σίγουρα μία δύσκολη βραδιά, αλλά αυτά πρέπει να τα αφήνουμε πίσω για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε. Υπάρχουν οι δυνατότητες, η ομάδα έχει πολλές δυνατότητες, δεν το λέω μόνο εγώ, αλλά όλη η Ελλάδα. Έχουμε πολύ καλούς παίκτες, αυτοί πρέπει να αντιδράσουν, γιατί αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές στην ουσία και μετά όλοι είναι αρωγοί, προπονητές, διοίκηση κτλ. Αυτοί πρέπει να συνειδητοποιήσουν την κατάσταση και νομίζω ότι θα πάνε στην Τούμπα για να διεκδικήσουν το παιχνίδι, την νίκη.

Για το αν «εκτέθηκε» η ομάδα του Άρη: Το έψαξα από παντού, δεν υπάρχει κάποια λογική εξήγηση για την όλη κατάσταση. Σίγουρα οι παίκτες μας είναι αυτοί που είναι πρωταγωνιστές στο χορτάρι και όλοι οι άλλοι είναι αρωγοί, αλλά εκείνοι που υλοποιούν όλη την κατάσταση, είναι οι ίδιοι οι παίκτες. Προσπάθησα να το εξηγήσω, θεωρώ ότι είναι ανεξήγητο φαινόμενο, τα διαπιστευτήρια τα έδωσαν οι ίδιοι οι παίκτες, όχι εγώ. Στα προηγούμενα παιχνίδια έπαιξαν σωστά, είχαν καλή παρουσία, έδωσαν στον κόσμο το δικαίωμα να πει ότι έχουμε πολύ καλό ρόστερ. Θεωρώ ότι ήταν μία πολύ κακή «παρένθεση» και από εκεί και πέρα η ζωή συνεχίζεται, είναι μακρύς ο δρόμος, ακολουθεί η μάχη με τον ΠΑΟΚ μες την Τούμπα και όπως είπα, πρέπει οι παίκτες να μπουν για να διεκδικήσουν το παιχνίδι, τους τρεις βαθμούς.

Δεν μπαίνω στην διαδικασία, το κακό έγινε. Σίγουρα η έκταση ήταν εκείνη που ενόχλησε περισσότερο τον κόσμο, αλλά και οι ίδιοι παίκτες συνειδητοποίησαν την όλη κατάσταση, διότι γίνονται αυτά στο ποδόσφαιρο. Αυτό πρέπει να ξεχαστεί, συνεχίζουμε την επόμενη μέρα. Πηγαίνουμε να διεκδικήσουμε την νίκη και μόνο την νίκη.

Όσο και να μιλήσει κάποιος, αν δεν καταλάβουν οι ίδιοι τι έγινε, είναι δώρον άδωρον. Ήμουν άνθρωπος που τα δεχόμουν αυτά, σαν παίκτης, σαν προπονητής σίγουρα θα έλεγα κάποια πράγματα, αλλά αν οι ίδιοι παίκτες πρέπει να καταλάβουν, δεν σταματάει το πρωτάθλημα, δεν χάσαμε και κάτι. Η νίκη δεν είναι θέμα επούλωσης πληγών, αλλά απλά θα μπούμε και πάλι στην κανονική ροή των πραγμάτων. Θα χάσεις, θα κερδίσεις, αυτό είναι το ποδόσφαιρο και η ομορφιά του.

Η διαχείριση της ήττας: Ο κύριος Καρυπίδης, ο προπονητής και η διοίκηση το διαχειρίστηκαν καλά, δεν στάθηκαν στο τυχαίο γεγονός και ανεξήγητο, συνεχίζουν την επόμενη μέρα με τον Άκη Μάντζιο. Ο προπονητής του Άρη έχει δώσει εδώ και ενάμιση χρόνο τα διαπιστευτήρια του. Ξαφνικά δεν ξέχασε την προπονητική ή τα είπε ανάποδα. Δεν «κόβουμε κεφάλια». Εκείνος που κινεί τα νήματα είναι το αφεντικό, ο κύριος Καρυπίδης, θα κρίνει τι πήγε σωστά και τι λάθος. Αν ακούσεις τις απόψεις τν φιλάθλων καήκαμε, ο καθένας έχει από μία διαφορετική, ο καθένας λέει το δικό του. Ένας παίρνει τις αποφάσεις.

Για την έλλειψη του Μπερτόγλιο: Δεν διαφωνώ ότι η απουσία του Μπερτόγλιο φάνηκε και ήταν σημαντική, αλλά αν ο Άρης στέκεται σε έναν παίκτη, θα το «κλείσουμε» το μαγαζί. Η απώλεια του είναι σημαντική για το μεσοεπιθετικό κομμάτι, έλειπε. Υπάρχουν παίκτες, δεν λέω αν είναι ισάξιοι ή όχι, αλλά υπάρχουν παίκτες που μπορούν να τον αντικαταστήσουν.

Για την πιθανή ενίσχυση στο ρόστερ: Θα τα βάλουν κάτω ο προπονητής με τον πρόεδρο και θα συμφωνήσουν σε κάτι. Εμείς οι τρίτοι, απέξω, μπορούμε να λέμε οτιδήποτε.

To Top