ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τζιφόπουλος: “Ο Ρόσι υποκλίθηκε στον Άρη! Με Μάντζιο διεκδικούμε πρωτάθλημα”!

Ο ποδοσφαιριστής του Άρη που μάρκαρε τον Πάολο Ρόσι στις μάχες των κιτρινόμαυρων με την Περούτζια, ο Γιάννης Τζιφόπουλος, μοιράστηκε τις εμπειρίες του από εκείνα τα παιχνίδια, ενώ μίλησε για τον Άρη του σήμερα.

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 101,7:

Αρχικά ανέφερε:

Βρεθήκαμε αντίπαλοι, τότε στα δύο ιστορικά παιχνίδια με την Περούτζια. Μάλιστα στο παιχνίδι της Θεσσαλονίκης υπήρχε ένα διαπληκτισμός και δεχθήκαμε και οι δύο κάρτα. Τα είπαμε τότε λίγο στα… Γαλλικά. Ήταν ένας καλός ποδοσφαιριστής και ένας gentleman. Μετά την πρόκριση μας στην Ιταλία μάλιστα μας συνεχάρη και μας ευχήθηκε καλή συνέχεια.

Ενώ συνέχισε:

Ήταν ένας εκπληκτικός παίκτης, ένας δεινός σκόρερ και δεν είναι τυχαίο ότι βγήκε πρώτος σκόρερ στο μουντιάλ του 1982. Εμείς τον αντιμετωπίσαμε απέναντι σε δύο παχινίδια. Το πρώτο παιχνίδι εδώ έληξε 1-1 με γκολ του Ρόσι στο Χαριλάου. Ήταν μεγάλος σκόρερ και πολύ γρήγορος στους μικρούς χώρους. Εκεί μέσα δεν μπόρεσε να μας βάλει γκολ, αλλά εκεί τα παιδιά έπαιξαν εκπληκτικό ποδόσφαιρο, πέτυχαν τρία εκπληκτικά γκολ.

Για το Άρη-ΠΑΟΚ:

Είναι ένα κλασσικό τοπικό ντέρμπι. Ο Άρης είναι σε ένα καλό φεγγάρι, παίζει καλό ποδόσφαιρο και η παρουσία του Άκη του Μάντζιου βοήθησε πάρα πολύ.

Αυτό κατάλαβα είναι ότι η ομάδα έχει πολύ καλά αποδυτήρια, έχουν κάνει πράξη το σύνθημα «Όλοι για έναν και ένας για όλους». Ο Άρης έχει πλεονέκτημα, αλλά θέλει προσοχή. Πρέπει να έχουμε και την ρέντα μαζί μας.

Για το ότι ο Άρης κάνει πορεία πρωταθλητισμού:

To να φτάσεις στην κορυφή είναι το εύκολο, το να διατηρηθείς είναι το δύσκολο. Βλέπεις ότι μπαίνει γκολ και όλοι γίνονται ένα κουβάρι. Οι αλλαγές βοηθάνε την ομάδα, αυτό σημαίνει ότι είναι όλοι ετοιμοπόλεμοι. Τον ευχάριστο πονοκέφαλο τον έχει ο προπονητής.

Για το ότι ο Άρης έχει βάθος:

Κάθε αλλαγή που μπαίνει βοηθάει στο 100%, το είδαμε και στο τελευταίο παιχνίδι. Πήραμε ένα αποτέλεσμα με δέκα παίκτες και θα μπορούσαμε να το γυρίσουμε κιόλας.

Για την διαιτησία:

Σίγουρα υπάρχουν σφυρίγματα τα οποία ήταν εις βάρος του Άρη, πρέπει να αναλωθούμε για να πούμε διάφορα. Δεν πρέπει να γίνονται οι διαιτητές οι πρωταγωνιστές.

Για τον Άκη Μάντζιο:

Είναι ένα πολύ έξυπνο παιδί. Ένωσε τα αποδυτήρια, είναι ο «ηγέτης-προπονητής» του Άρη. Έδωσε στην ομάδα μια δύναμη, ένα πάθος, έχει όλους τους παίκτες ετοιμοπόλεμους. Ο Σούντγκρεν επέστρεψε, όλοι χρησιμοποιούνται, μήπως δούμε και τον… Ντουάρτε. Τον Δεκέμβριο εκείνος ξέρει τι θα ζητήσει και ο πρόεδρος θα κάνει τις κινήσεις αυτές.

Για το αν ο Άρης μπορεί να πάρει πρωτάθλημα:

Μπορεί να το διεκδικήσει, αλλά έχει χρόνο ακόμη. Πρέπει να μπαίνει σε κάθε ματς για να κερδίσει, όχι για να μην χάσει. Αυτό κάνει μέχρι τώρα.

To Top