Τζόρτζεβιτς: “Αποχωρώ από την Εθνική Σερβίας”

Η βόμβα έσκασε! Ο Αλεκσάνταρ Τζόρτζεβιτς ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την Εθνική Σερβίας μετά από τη νίκη επί της Τσεχίας. H αποτυχία της Σερβίας, η κατάκτηση της πέμπτης θέσης στο Παγκόσμιο Κύπελλο, οδήγησε τον Αλεκσάνταρ Τζόρτζεβιτς στην ανακοίνωση της αποχώρησής του από την ομάδα. Αν και χρειάστηκε να φτάσει στο τέλος της συνέντευξης Τύπου και να πιεστεί αρκετά, παραδέχθηκε πως ήρθε το τέλος για εκείνον στην Εθνική της χώρας του. 

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με εκατοντάδες στοιχήματα & επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ!

Ο Ρόνεν Γκίνζμπουργκ, από την άλλη, ήταν πολύ συγκινημένος και μάλιστα δήλωσε ότι ο Πάβελ Πούμπρλα αποσύρθηκε απόψε από την εθνική ομάδα της χώρας του. Ο ίδιος ο Πούμπρλα άλλωστε φρόντισε με μια ατάκα του για τις επόμενες γενιές να δώσει σε όλους να καταλάβουν πως απέναντι στη Σερβία έγραψε τον επίλογο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις των τεσσάρων ανδρών:

Αλεκσάντερ Τζόρτζεβιτς: “Συγχαρητήρια στον Μπόγκνταν για το τουρνουά που έκανε, ήταν ηγέτης. Είχαμε πολλά σκληρά ματς. Δεν ήρθαμε για να παίξουμε όλοι δυναμικό μπάσκετ και αυτό μας δυσκόλεψε σε όλη την προετοιμασία. Ανοίξαμε απόψε το παιχνίδι καλά, στη συνέχεια κάποιες αλλαγές και το παιχνίδι των Τσέχων μας δυσκόλεψαν. Στο δεύτερο μέρος αντιδράσαμε με την άμυνα και την φιλοσοφία μας, τρέξαμε και ήμασταν πολύ καλοί. Δουλέψαμε σκληρά για να φτάσουμε μακριά στο τουρνουά. Οι Τσέχοι πρέπει να είναι περήφανοι για το τουρνουά που έκαναν, έχουν έναν ηγέτη (Σατοράνσκι) που κάνει τους γύρω του καλύτερους.

Ο σημαντικότερος ρόλος που έχει ένας πλέι μέικερ, είναι αυτός, να κάνει τους γύρω του καλύτερους. Ελέγξαμε τα ριμπάουντ, δεν σκόραραν κάποια εύκολα καλάθια και δεν είχαν βάθος στο ροτέισόν τους. Κάναμε μόλις δύο λάθη στο δεύτερο μέρος από τα 11 του πρώτου. Δεν είμαστε χαρούμενοι, μπορούσαμε να έχουμε πάει καλύτερα, υπάρχουν όμως λόγοι για τους οποίους δεν τα καταφέραμε.

Πριν το ξεχάσω, η διοργάνωση εδώ στην Κίνα ήταν εκπληκτική. Ο κόσμος ήταν σπουδαίος, η διοργάνωση ήταν τόσο δύσκολη και τόσο απαιτητική και θα πρέπει να το σκεφτούμε. Όταν έχεις έναν προημιτελικό και πρέπει να ταξιδέψεις με αεροπλάνο ενώ μια άλλη ομάδα πρέπει να ταξιδέψει με λεωφορείο, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Υπήρχαν ομάδες με μία μέρα λιγότερης ξεκούρασης και αυτό είναι κάτι που πρέπει οι ομοσπονδίες μαζί με την FIBA να το σκεφτούν καλά. Πρέπει να είναι ίδιες οι συνθήκες για όλους τους συμμετέχοντες.

Το αποψινό ήταν το πιο σημαντικό ματς της καριέρας μας, το ίδιο θα συμβεί και στον επόμενο αγώνα. Όταν είσαι ανταγωνιστής, έτσι πρέπει να σκέφτεσαι. Αυτός είναι ο χαρακτήρας μου. Δεν κατάφερα να ξυπνήσω τους αθλητές μου μετά από την ήττα με την Ισπανία. Είμαστε σκληροί, έχουμε χαρακτήρες σαν αυτόν του Μπογκντάνοβιτς, εμείς τους δημιουργήσαμε, αλλά δεν τα καταφέραμε. Δύο αγώνες χάσαμε, από τους φιναλίστ που αξίζουν να είναι στον τελικό της διοργάνωσης. Άκουσα για τα σενάρια στον σερβικό Τύπο. Ναι, είναι αλήθεια ότι το έγραψαν. Και ναι, είναι αλήθεια ότι φεύγω”.

Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς: “Η Τσεχία έκανε καλό ματς, μας δυσκόλεψε στο πρώτο μέρος. Συγχαρητήρια σε όλους τους συμπαίκτες μου για το καλό τουρνουά. Δεν πήγαμε μέχρι το τέλος, αυτή τη φορά δεν τα καταφέραμε, όμως θα το κάνουμε την επόμενη όταν θα έχουμε περισσότερα κίνητρα. Νομίζω ότι θα είμαι καλύτερος φέτος στο ΝΒΑ, γιατί δουλεύω σκληρά και αντιμετωπίζω κάθε μέρα σαν πρόκληση για να γίνω καλύτερος παίκτης. Θα είναι δύσκολο το προολυμπιακό τουρνουά, το είχαμε διοργανώσει την προηγούμενη φορά. Υπάρχουν πολλές καλές ομάδες και θα είναι επίσης γεμάτες κίνητρα για να παίξουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι νωρίς για να το σκεφτόμαστε”.

Ρόνεν Γκίνζμπουργκ: “Αυτό το ματς… Στύψαμε το λεμόνι! Ξεκινήσαμε καλά, αλλά στο τέλος μένει το όμορφο ταξίδι. Κερδίσαμε μεγάλες ομάδες όπως η Τουρκία και η Ελλάδα. Παίξαμε ωραίο μπάσκετ, Είμαι χαρούμενος γιατί το μπάσκετ στην Τσεχία έκανε ένα βήμα προς τα εμπρός, είμαι χαρούμενος και για τον Πάβελ Πούμπρλα που έπαιξε το τελευταίο του παιχνίδι με την εθνική ομάδα. Παίξαμε χωρίς τον MVP Γιαν Βέσελι και δεν μπορούσαμε να έχουμε μεγάλες προσδοκίες, ίσως θα μπορούσαμε όμως να πάρουμε ένα μετάλλιο σε ένα EuroBasket αν ήμασταν πλήρεις”.

Πάβελ Πούμπρλα: “Είναι δύσκολο να μιλήσω γι’ αυτό το ματς, διότι ήταν ένα καλό τέλος σε ένα φοβερό τουρνουά για εμάς. Κάναμε φοβερά πράγματα, ενώ δεν περίμενε κανείς να βρεθούμε σε αυτό το ματς. Κάναμε καλή δουλειά σε όλη τη διοργάνωση, γράψαμε ιστορία για την χώρα μας. Ήταν η πρώτη φορά που παίξαμε σε Παγκόσμιο Κύπελλο, τερματίσαμε στην έκτη θέση και θα χρειαστούμε μερικές εβδομάδες για να καταλάβουμε τι έχει συμβεί. Ελπίζω οι επόμενες γενιές να πετύχουν ακόμη περισσότερα στο μέλλον”

To Top