ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Την πρόκριση, την πρόκριση κίτρινε θεέ! (PRESSARIS – Βουκουρέστι, Αποστολή, 19:45)

Στο Βουκουρέστι ο Άρης ετοιμάζεται να οριστικοποιήσει την πρόκρισή του στην επόμενη φάση του Γιούροκαπ, ολοκληρώνοντας την επίτευξη ενός στόχου κάθε άλλο παρά εύκολου, αλλά που θα γίνει πραγματικότητα κατά πάσα πιθανότητα στην Σάλα Πολιβαλέντα σήμερα (19:45) απέναντι στην Στεάουα.

Οι κίτρινοι έχουν προβλήματα, αλλά είναι τέτοιο το κίνητρο και η θέση της ομάδας που δεν μπορεί κανείς να τα χρησιμοποιήσει ως δικαιολογία. Είναι απών ο Βασίλης Σίμτσακ του οποίου το πρόβλημα στο πέλμα τον άφησε πίσω στην Θεσσαλονίκη και γενικότερα είναι τραυματισμός που χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Είναι σε άσχημη κατάσταση – τουλάχιστον μέχρι και χθες – ο Βασίλης Ξανθόπουλος, ο οποίος ταλαιπωρείται από ίωση που προκαλεί στομαχικές διαταραχές. Θα παίξει μεν, αλλά δεν είναι έτοιμος 100%…

Ο Άρης θέλει νίκη για να περάσει και μαθηματικά στην επόμενη φάση, στους “32” του Γιούροκαπ. Του αρκεί και νίκη στο ματς του Καζάν, όπου η Ούνιξ υποδέχεται την Μπούντουτσνοστ, παιχνίδι που ξεκινάει στις 6 το απόγευμα και άρα όταν θα ξεκινάει το παιχνίδι στο Βουκουρέστι πιθανώς θα έχει ολοκληρωθεί αυτό στη Ρωσία.

Σε κάθε περίπτωση, οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη θα πρέπει να μπουν στο γήπεδο έχοντας στο νου ό,τι συνέβη στην Ποντγκόριτσα και ό,τι ακολούθησε στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ και στο Παλέ με την Ούνιξ. Αυτά τα παιχνίδια είναι ο οδηγός για τον Άρη σήμερα απέναντι στην Στεάουα.

Οι Ρουμάνοι δεν είναι κακή ομάδα. Είναι βαθμολογικά αδιάφορη, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα… περπατάνε αύριο στο παρκέ της Σάλα Πολιβαλέντα. Κάθε άλλο. Θέλουν να παίξουν όσο καλύτερα γίνεται για να αποζημιώσουν τους φιλάθλους τους για την στήριξή τους στην πρώτη τους ευρωπαϊκή περιπέτεια μετά από δεκαετίες.

Ο Άρης οφείλει να προσέξει ιδιαίτερα το δίδυμο Μαρίνοβιτς, Ράσιτς στην περιφέρεια και τους Νικοάρα, Ικόβλεφ, Έιμις, Λι και Κούπερ στις θέσεις “4” και “5”, παίκτες που έχουν ποιότητα, εμπειρία και μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα.

Εννοείται πως ο Άρης του ΟΑΚΑ ή του Παλέ κόντρα στην Ούνιξ δεν θα έχει κανένα πρόβλημα απέναντι στην Στεάουα, αλλά το θέμα είναι να εμφανιστεί αυτή η ομάδα που έκανε δύο σερί μεγάλες νίκες και στο Βουκουρέστι.

To Top