Τι άλλαξε και κάνει τον Άρη “ομάδα”

Ο Άρης δείχνει ξεκάθαρα σημάδια αγωνιστικής βελτίωσης. Η εικόνα του στα δυο παιχνίδια με Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό αλλάζουν την ψυχολογία στο εσωτερικό της ομάδας, κάνοντας ταυτόχρονα τον κόσμο του να αρχίζει να πιστεύει περισσότερο στις δυνατότητες του κιτρινόμαυρου συνόλου.
Στους δυο τελευταίους αγώνες δεν άλλαξε μόνο η ψυχολογία, αλλά και μια σειρά από παρεμβάσεις σε αγωνιστικό επίπεδο από το τεχνικό δίδυμο που έχει την ευθύνη της ομάδας.
Η φιλοσοφία είναι πλέον ξεκάθαρη. Ο Άρης βελτιώνει τις αδυναμίες του και δίνει βαρύτητα στα δυνατά του σημεία (στο βαθμό που του επιτρέπουν οι συνθήκες).
1. Η αμυντική λειτουργία ήταν από την αρχή σχετικά ικανοποιητική με μοναδική παραφωνία τα προσωπικά λάθη, τα οποία αρχίζουν να μειώνονται. Σε αυτό βοηθάει η συλλογική προσπάθεια και η αλληλοκάλυψη μέσω της συνοχής που επιτυγχάνεται σταδιακά.
2. Επιθετικά η παρουσία Αγκάνθο, Γιαννιώτα είναι πρόβλημα για οποιαδήποτε άμυνα στο ελληνικό πρωτάθλημα και με την προσθήκη του Καζναφέρη επιτυγχάνεται σχετική ισορροπία στα δυο άκρα.
3. Η μεγαλύτερη παρέμβαση άμεσα ορατή και ουσιαστική, είναι η προσθήκη του τρίτου αμυντικού χαφ, όπως και οι ειδικοί ρόλοι που παίρνουν Παπαστεριανός, Οικονομόπουλος. Με τον τρόπο αυτό η ομάδα μπορεί να στερείται την παρουσία ενός πιο ελεύθερου ποδοσφαιριστή στο χώρο της μεσαίας γραμμής, όμως κερδίζει σε άλλα σημεία.
Αφενός γίνεται πιο συμπαγής μεσοαμυντικά, αφετέρου εκμεταλλεύεται τις κερδισμένες μπαλιές στο χώρο αυτό δημιουργώντας προϋποθέσεις οργανωμένης αντεπίθεσης.
4. Επίσης, οφείλουμε να επισημάνουμε τη σταθερή επιλογή ρόλων και θέσεων, όπως και την αφομοίωση του τρόπου ανάπτυξης και λειτουργίας που κερδίζεται από παιχνίδι σε παιχνίδι.
Με άλλα λόγια, ο Άρης παρουσιάζει ουσιαστικά δείγματα βελτίωσης, έχοντας ως όπλο τον ενθουσιασμό και το πάθος των παικτών του. Αυτό που θα του δώσει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση είναι η διαχείριση του έμψυχου δυναμικού, κάτι για το οποίο χρειάζεται μαεστρία.
To Top