Τι… άλλαξε ο Καρέρα στην ΑΕΚ

Η ΑΕΚ, επόμενη αντίπαλος του Άρη στο Πρωτάθλημα, έχει βελτιωθεί με τον Μάσιμο Καρέρα και αυτό το πιστοποιούν και οι αριθμοί.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με ειδικά στοιχήματα για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ σε κάθε αγώνα της Super League!

Με τον δικό του τρόπο, που δεν είναι ιδιαίτερα ελκυστικός αλλά αποτελεσματικός, ο Ιταλός δημιουργεί μια ομάδα η οποία μπορεί να προσαρμοστεί στις συνθήκες ενός αγώνα.

Δεν μπορεί να κερδίσει; Θα κοιτάξει να μη χάσει. Μπορεί να νικήσει; Θα το κάνει με συγκεκριμένες αρχές που βασίζονται στην αμυντική της λειτουργία.

Ο Καρέρα όταν ανέλαβε το… κιτρινόμαυρο «καράβι» ήξερε καλά τι χρειαζόταν ο οργανισμός της ΑΕΚ. Άμεσα αποτελέσματα και συμμάζεμα στην άμυνα.

Οι επιδόσεις της Ένωσης στην αμυντική της λειτουργίας μετά από 10 αγωνιστικές με τον Καρέρα στον πάγκο φανερώνουν και τη φιλοσοφία του Ιταλού. Μόλις 4 γκολ παθητικό έχει η ΑΕΚ που πριν έλευση του Ιταλού μετρούσε 17 σε 13 αγωνιστικές.

Επιθετικά μπορεί να μην σκοράρει όσο η ΑΕΚ του Νίκου Κωστένογλου (22-14 τα γκολ), ωστόσο, πλέον υπάρχει ισορροπία και η δουλειά του προπονητή αποδίδει καρπούς. Τόσο στην ανασταλτική λειτουργία, όσο και στη φυσική κατάσταση της ομάδας.

To Top