Τι γίνεται με την ΕΡΤ, με το ΣτΕ και τους 2650 εργαζόμενους

Εκατοντάδες εργαζόμενοι της ΕΡΤ βρίσκονταν και χθες – όπως άλλωστε κάθε ημέρα από την 11η Ιουνίου που ανακοινώθηκε το κλείσιμό της – στις θέσεις τους και έβγαζαν στον αέρα εικόνα στην τηλεόραση και ήχο στο ραδιόφωνο.

Και περίμεναν με αγωνία μετά την ανακοίνωση της απόφασης του ΣτΕ τις δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών και κυβερνητικών εταίρων.

Εγιναν και οι δηλώσεις. Και κανείς σοφότερος δεν έγινε. Ακόμα και σήμερα το πρωί, όλοι – εντός και εκτός ραδιομεγάρου – προσπαθούν να καταλάβουν τι τους έχει ξημερώσει.

Όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Οι χειρισμοί της κυβέρνησης σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα το οποίο έχει να κάνει και με το μέλλον 2.650 εργαζομένων αλλά και με την διασφάλιση της ύπαρξης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ήταν τουλάχιστον ερασιτεχνικοί, σπασμωδικοί και ακραίοι.

Είναι πλεον πασιφανές, λένε, στο ραδιομέγαρο και όχι μόνο ότι οι άνθρωποι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε ένα μέτρο σοκ χωρίς σχέδιο!

Και δεν είναι μόνο αυτό. Από την άκομψη ανακοίνωση του Σίμου Κεδίκογλου ο οποίος πέταξε λάσπη σε σχεδόν 3.000 ανθρώπους, μέχρι την επικοινωνιακή λαίλαπα κατασυκοφάντησης όλων των εργαζομένων στην ΕΡΤ το τελευταίο τριήμερο, φτάσαμε και σε αυτό που εξόργισε περισσότερο απ’ όλα τους εργαζόμενους στην δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Για ακόμα μια φορά οι δυο κυβερνητικοί εταίροι φάνηκαν κατώτεροι των περιστάσεων. Η οργή ξεχειλίζει εναντίον τους και ίσως όχι άδικα, αφού εκείνοι ήταν που δημιούργησαν κλίμα αντίστασης στην απόφαση για κλείσιμο της ΕΡΤ. Εκείνοι ήταν που ζητούσαν μετ’ επιτάσεως να ανοίξει η ΕΡΤ με το προηγούμενο καθεστώς και να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος. Εκείνοι ήταν που κουνούσαν το δάχτυλο στον κ. Σαμαρά ζητώντας του να ανακαλέσει ειδάλλως απειλούσαν με εκλογές.

Κανείς δεν τους ζήτησε όλα αυτά. Μόνοι τους επέλεξαν αυτό τον ρόλο. Και τελικά τι έκαναν; Οχυρώθηκαν πίσω από την απόφαση του ΣτΕ η οποία δεν έκανε τίποτε άλλο από το να διευκολύνει και εκείνους αλλά και τον πρωθυπουργό να συνεχίσουν για όσο μπορούν ακόμα να παίζουν το παιχνίδι “κάνουμε πως μαλώνουμε”.

Θα είναι πλεον αφελής εκείνος που θα πιστέψει ότι στην αυριανή συνάντηση των τριών θα γίνει κάποια κοσμογονία και θα αλλάξει κάτι όσον αφορά την ΕΡΤ, τους εργαζόμενούς της αλλά και ζητήματα πολιτικής και μεταρρυθμίσεων.

Σήμερα, ακριβώς 8 ημέρες από την απόφαση για κλείσιμο της ΕΡΤ, οι 2.650 εργαζόμενοι της συνεχίζουν με δική τους πρωτοβουλία να είναι στις θέσεις τους, γνωρίζουν ότι είναι απολυμένοι μόνο από κυβερνητικές ανακοινώσεις και αύριο δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει.

Όπως ακούστηκε και στους διαδρόμους του ραδιομεγάρου: “Το μαύρο δεν γίνεται από την μια ημέρα στην άλλη, άσπρο. Εξάλλου, το μαύρο δεν είναι χρώμα…”

Πηγή: Newsit

To Top