Τι γίνεται τώρα μετά το κλείσιμο της ΑΜΚ, η διαδικασία της “επόμενης μέρας”

Η πιο… περιπετειώδης αύξηση μετοχικού κεφαλαίου των τελευταίων χρόνων άνοιξε στις 6 Ιουλίου και έκλεισε στις 5 Δεκεμβρίου, όπως ανακοίνωσε κι επίσημα η ΠΑΕ. Τα 7.000.000 ευρώ της αύξησης, με το οποίο εξασφαλίζεται το 51% των μετοχών δεν καταβλήθηκαν, ούτε μέρος αυτών.

Ποια είναι η διαδικασία από δω και πέρα;

1. Η ΠΑΕ μπορεί να προκηρύξει νέα γενική συνέλευση μετόχων, αφού συνεδριάσει το δ.σ.. Από την ημέρα που θα την ανακοινώσει μέχρι την ημέρα που θα γίνει η γ.σ., χρειάζεται τυπικά ένα διάστημα τουλάχιστον 20 ημερών.

2. Κατά την γενική συνέλευση των μετόχων μπορεί να προκηρυχθεί είτε νέα τετράμηνη περίοδος (3+1 μήνες) για την αύξηση, είτε εφόσον έχει εμφανιστεί ο επενδυτής με “ζεστό χρήμα” να επισπευσθούν οι διαδικασίες π.χ. στις 15 μέρες. Με ποιο απλά λόγια -τυπικά πάντα- χρειάζεται ένας τουλάχιστον μήνας για να ξανανοίξει η διαδικασία της ΑΜΚ και μπορεί να τραβήξει χρονικά μέχρι τέσσερις μήνες.

3. Από κει και πέρα, μπορεί ο υποψήφιος επενδυτής να βάλει στο τραπέζι της συζήτησης “την διαπραγμάτευση των μετοχών της Κοινωνίας Μελών”, με τίμημα που θα ορίσουν οι διαπραγματεύσεις και αφού η γενική συνέλευση του φορέα θα έχει ανάψει το πράσινο φως. Υπενθυμίζεται, όμως, ότι οι μετοχές της ΚΜΑ είναι περίπου 30%, ενώ οι μικρομέτοχοι είναι περίπου 21-22%, όπως και η ΑΡΗΣ-ΕΜΠΟΡΙΚΗ στο 16%.

To Top