ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Τι δεν… καταλαβαίνουν; Η ΕΡΤ επιλέγει τα παιχνίδια της Football League και “ψηφίζει” Άρη γιατί πουλάει!

Ζήτημα έχει προκαλέσει τις τελευταίες μέρες από την πλευρά κάποιων ΠΑΕ σχετικά με τις τηλεοπτικές μεταδόσεις των αγώνων του πρωταθλήματος Stoiximan.gr Football League.

Η διοργανώτρια αρχή δέχτηκε παράπονα από ΠΑΕ, γιατί δεν μεταδίδονται παιχνίδια τους και ερωτήσεις, γιατί το κρατικό κανάλι καλύπτει κυρίως τις αναμετρήσεις του Αρη (15 τηλεοπτικά έως και την 21η αγωνιστική) και του Απόλλωνα (10 μεταδόσεις έως και την 21η στροφή).

Φυσικά η απάντηση θα ήταν αυτονόητη για τους περισσότερους: ο Άρης είναι η πιο εμπορική και δημοφιλής ομάδα γι αυτό και τον επιλέγουν. 

Το σάιτ που ασχολείται με την κατηγορία, το FL News επικοινώνησε με τη διοργανώτρια αρχή και υπήρξε κατηγορηματική απάντηση μάλιστα ότι:

«Η ΕΡΤ επιλέγει τα ματς και όχι η Football League. Δεν είναι η διοργανώτρια υπεύθυνη ποια παιχνίδια θα καλυφθούν».

Σημειώνεται ότι σε όλες τις διοργανώσεις, αλλά και πέρυσι που υπήρχε σύμβαση με τον ΟΤΕ, εκείνος αποφάσιζε ποια παιχνίδια θα είχαν τηλεοπτική κάλυψη. Έτσι, η Football League διευκρίνισε ότι δεν ισχύουν τα σενάρια που θέλουν την ίδια να έχει την ευθύνη, αλλά υπογραμμίστηκε πως η ΕΡΤ επιλέγει και πότε και πού θα στείλει κάμερες.

Οπότε πολύ απλά επιλέγουν τον Άρη γιατί είναι το πιο ισχυρό brand name της κατηγορίας. Τι δεν καταλαβαίνουν;

To Top