Τι θα δούμε στην 84η ΔΕΘ, με… άρωμα Ινδίας

To αναπτυξιακό αποτύπωμα της ελληνικής οικονομίας, οι προοπτικές συνεργασίας με τις μεγαλύτερες αγορές του πλανήτη και ο δυναμισμός των εγχώριων επιχειρήσεων αποτελούν την κεντρική ιδέα της 84ης ΔΕΘ, με τιμώμενη χώρα την Ινδία, που ανοίγει τις πύλες της το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με εκατοντάδες στοιχήματα & επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ!

Η καινοτομία και η τεχνολογία, αποτελούν πρωταρχικά στοιχεία της φετινής διοργάνωσης που φέτος συγκεντρώνει περί τους 1.600 άμεσους και έμμεσους εκθέτες με αποτέλεσμα να έχουν καλυφθεί όλα τα διαθέσιμα περίπτερα, οι υπαίθριοι χώροι και οι χώροι εκδηλώσεων.  Αξίζει να σημειωθεί πως πέρυσι οι εκθέτες άγγιξαν τους 1.494.

Αυτά επισημάνθηκαν μεταξύ άλλων στη συνέντευξη Τύπου, για την παρουσίαση της φετινής διοργάνωσης. Αναφερόμενος στην Ινδία, ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσος Τζήκας τόνισε πως «στόχος είναι να δημιουργηθούν δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ των ελληνικών και ινδικών επιχειρήσεων, να υπάρξει μια σαφέστερη εικόνα για την ινδική αγορά και να μπουν βάσεις για τη σύσφιξη των εμπορικών και επενδυτικών δεσμών των δύο χωρών».

Η «Νέα Ινδία» παρουσιάζοντας ένα νέο πρόσωπο θα βρίσκεται με περίπου 80 ινδικές εταιρείες από τους κλάδους μεταξύ άλλων της πληροφορικής, της διαστημικής τεχνολογίας, της κλωστοϋφαντουργίας, της διατροφής στο περίπτερο 13 σε περίπου 3.000 τμ.Ανάμεσα στις επιχειρήσεις – κολοσσούς, καλεσμένος της ΔΕΘ είναι και ο ινδός μεγιστάνας Prakash Hinduja.

Όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, Κυριάκος Ποζρικίδης «η καινοτομία , η γεωργία και ο τουρισμού αποτελούν ορισμένους από τους τομείς κοινού ενδιαφέροντος ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ινδία». Στο πλαίσιο αυτό θα διοργανωθεί πρόγραμμα B2B συναντήσεων μεταξύ ελληνικών και ινδικών εταιρειών και φορέων.

«Η ασιατική υπερδύναμη της υψηλής τεχνολογίας και της βαριάς βιομηχανίας, θα συστηθεί στο ελληνικό και ευρωπαϊκό επιχειρηματικό κοινό» ανάφερε η πρέσβης της Ινδίας στην Ελλάδα Shamma Jain προσθέτοντας πως υπάρχουν σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών στους κλάδους της ναυτιλίας- ναυπηγοεπισκευαστικής, των logistics, του τουρισμού αλλά και της τεχνολογίας.

Παράλληλα στην 84η ΔΕΘ συμμετέχουν 18 χώρες εκτός της Ινδίας. Συγκεκριμένα οι: Κύπρος, Ουρουγουάη,Λουξεμβούργο, Πορτογαλία, Σλοβακία, Πολωνία, Σερβία, Ινδονησία, Ρωσία, Ρουμανία, Ρωσία, Μπανγκλαντές, Νεπάλ, Ιράν, Ιταλία, Αίγυπτος, Κίνα και Βουλγαρία.

Εκτιμάται ότι την φετινή ΔΕΘ θα επισκεφθούν περί τις 300.000 άτομα, ενώ κατά τις ημέρες της διοργάνωσης θα απασχοληθούν 10.000 άτομα εκ των οποίων 500 από τη ΔΕΘ.

Τι θα δούμε στην 84η ΔΕΘ

Περισσότερες από 300 νεοφυείς επιχειρήσεις θα συμμετέχουν φέτος στο περίπτερο Digital Greece. Η αύξηση των εταιρειών που θα συμμετέχουν στη ΔΕΘ, οδήγησε στο να χρειαστούν δυο περίπτερα φέτος, το 12 και το 6, για το Digital Greece που επιμελείται το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης με τους Industry Disruptors-Game Changers. Στο περίπτερο θα υπάρχουν παράλληλες εκδηλώσεις, όπως το INNOVATION HUB από την πρεσβεία των ΗΠΑ, το DEMO DAY EVENT από το European Institute of Innovation- Technology Food κ.ά.

Επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα θα συμμετέχουν και φέτος στην ΔΕΘ, υπό την «ομπρέλα» της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, ενώ ξεχωριστές παρουσίες θα έχουν το ΕΕΘ, το ΕΒΕΘ, το ΕΒΕΑ και το Επιμελητήριο Σερρών. Στο πλαίσιο αυτό, στα περίπτερα 2 και 3 θα βρίσκονται 43 επιμελητήρια με 308 επιχειρήσεις.

Για ακόμη μια χρονιά, το περίπτερο 14 θα φιλοξενήσει την AKADEMIA, με ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα να παρουσιάζουν νέα προγράμματα σπουδών, καινοτόμα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα.

Για πρώτη φορά, στο πλαίσιο της ΔΕΘ θα γίνει και η Salonica Cannabis Expo. Η έκθεση θα φιλοξενηθεί τις τελευταίες τέσσερις ημέρες στο περίπτερο 2.

Κατά την διάρκεια της 84ης ΔΕΘ θα πραγματοποιηθεί επίσης το 4ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας. Το συνέδριο γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και σε αυτό θα συζητηθούν οι παγκόσμιες εξελίξεις στον αγροδιατροφικό τομέα.

Για δεύτερη χρονιά, θα φιλοξενηθούν παγκοσμίου φήμης εισηγητές του The Mindsprak στη ΔΕΘ, προκειμένου να μεταδώσουν με τον καλύτερο τρόπο την γνώση τους για νέες τάσεις και νέα εργαλεία.

Περισσότεροι από 80 καλλιτέχνες θα συμμετέχουν και φέτος στην Cheapart, που διοργανώνεται για έκτη χρονιά στη ΔΕΘ.

Το Circo Medrano θα δίνει καθημερινά παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους επισκέπτες της 84ης ΔΕΘ, εντός του εκθεσιακού κέντρου.

Κάθε βράδυ θα υπάρχουν οι καθιερωμένες συναυλίες στο τόξο της ΧΑΝΘ, με τους γνωστούς Έλληνες τραγουδιστές να ανεβαίνουν στην σκηνή.

Η γενική είσοδος στην 84η ΔΕΘ είναι 7 ευρώ, αλλά έχουν προβλεφθεί και μειωμένες τιμές (5 ευρώ) για προσέλευση τις καθημερινές 16.00-18.00 (εκτός Σαββάτου & Κυριακής), για πολύτεκνους-τρίτεκνους και για τα παιδιά (4-10 ετών). Τα παιδιά έως 4 ετών είναι δωρεάν. Ειδικά για την 84η ΔΕΘ το παιδικό εισιτήριο περιλαμβάνει και είσοδο στο Circo Medrano. Το οικογενειακό εισιτήριο των τεσσάρων ατόμων είναι 20 ευρώ. Το εισιτήριο για το Circo Medrano είναι είτε ενιαίο για την 84η ΔΕΘ και το Circo στα 10 ευρώ, είτε ξεχωριστό στο ταμείο του τσίρκου αφού εισέλθετε στην έκθεση στα 5 ευρώ.

Έκκληση Καράογλου – Ζέρβα για αποφυγή επεισοδίων 

«Tην ανάγκη να περάσουμε σε μια εποχή που η ΔΕΘ θα αποτελεί γιορτή για την πόλη και όχι σκηνικό καταστροφών» επισήμανε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέβρας υπογραμμίζοντας πως οι πολίτες και οι επισκέπτες θα πρέπει να κινούνται απρόσκοπτα στην πόλη. «Προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε ως δήμος» σημείωσε ο κ. Ζέρβας.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ο οποίος επισήμανε πως είναι όλοι καλοδεχούμενοι και αυτοί που θέλουν να διαμαρτυρηθούν, ωστόσο θα πρεπει να σέβονται την πόλη.

Πηγή: voria.gr

To Top