Τι λένε οι αριθμοί και το πρόγραμμα, τι θα πουν η καρδιά και τα πόδια των ποδοσφαιριστών

Ο Άρης ακόμη και τώρα, ακόμη και μετά από αυτήν την… μηδενική εμφάνιση με τους μισούς παίκτες του να μην βγαίνουν στο γήπεδο, έχει μαθηματικά ελπίδες σωτηρίας.

Είναι στους 26 βαθμούς, με τον Πανθρακικό στους 27 και τη Βέροια 30, μετά από τα όσα κωμικοτραγικά έγιναν με την Κέρκυρα και το πέναλτι-μαϊμού.

Το πρόγραμμα των τελευταίων τριών αγωνιστικών έχει ως εξής:

28η αγωνιστική

Ατρόμητος-Άρης

Πανθρακικός-ΟΦΗ

ΠΑΟΚ-Βέροια

29η αγωνιστική

Άρης – Αστέρας Τρίπολης

ΑΕΚ-Πανθρακικός

Βεροια-Πλατανιάς

30η αγωνιστική

Ξάνθη – Άρης

Πανθρακικός-Κέρκυρα

Παναθηναϊκός-Βέροια

Βαθμολογικά, λοιπόν, υπάρχουν τα περιθώρια. Οι αριθμοί και το πρόγραμμα δίνουν ελπίδες. Αλλά το θέμα είναι να μιλήσουν οι καρδιά και τα πόδια των παικτών.

Αγωνιστικά τίθεται το μεγάλο ερώτημα εάν η ομάδα του Άρη μπορεί, ειδικά από τη στιγμή που στο πιο κρίσιμο παιχνίδι της, στο οποίο θα μπορούσε να «καθαρίσει» την… μπουγάδα, κόντρα στον Πανθρακικό και μέσα στην έδρα της, ήταν απούσα.

Δεν ξεχώρισε ούτε για το πάθος της, ούτε για την τακτική της ανάπτυξη, ούτε για τα… ατού που θα έκαναν την διαφορά. Και εδώ σε συνδυασμό με την γενικότερη γύμνια του συλλόγου, μεγαλώνει ο προβληματισμός όλων σχετικά με την αποτελεσματικότητά της.

Αυτός ο προβληματισμός κατατίθεται. Το επισημάναμε από την πρώτη στιγμή. Πέρα από τον προβληματισμό υπάρχει και το αυτονόητο: ο Άρης οφείλει να παλέψει μέχρι τέλους για την ίδια του τη ζωή!

To Top