Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί…

Aρκετά ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία προέκυψαν από το διήμερο (20-21/10) της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ λίγκας.

Πάρτε μια γεύση για το τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί…

@ Ως φιλοξενούμενος ο Άρης έχει καταφέρει να πάρει 2 βαθμούς και τους δύο στο ΟΑΚΑ! Απέσπασε ισοπαλία 1-1 από την ΑΕΚ και με το ίδιο σκορ από τον Παναθηναϊκό. Με το χθεσινό (21/10) 1-1 έσπασε ένα σερί 5 νικών του Παναθηναϊκού εις βάρος του στην Αθήνα.

@ H Βέροια ήταν η μοναδική από τις 16 ομάδες που μέχρι την 6η αγωνιστική δεν είχε δεχθεί γκολ εκτός έδρας! Στην Τρίπολη τα «έφαγε» μαζεμένα από τον Αστέρα.

@ Στα 7 από τα 9 ανεξαρτήτου έδρας παιχνίδια μεταξύ Πανιωνίου και Κέρκυρας, δεν έχει χάσει ο εκάστοτε φιλοξενούμενος!

@ Δεν είναι μόνο το χειρότερο ξεκίνημα στην ιστορία της ΑΕΚ, αλλά και το χειρότερο σερί χωρίς νίκη σε οποιοδήποτε διάστημα του πρωταθλήματος. Στην Τούμπα «έσπασε» τους 6 αγώνες χωρίς νίκη που είχε στα τέλη της περιόδου 1972-73, όταν είχε 4 ισοπαλίες και 2 ήττες.

@ Μπορεί να είναι αμυντικός, αλλά ο Χοσέ Χολέμπας είναι από τους λίγους που έχουν πετύχει 3 γκολ φέτος, σκοράροντας μάλιστα για 3ο διαδοχικό παιχνίδι στο Καραϊσκάκη!

@ Αθανασιάδης (ΠΑΟΚ) και Περόνε (Αστέρας) εξακολουθούν να έχουν «ανοιχτή» επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα, έχοντας πετύχει ο καθένας από 5 γκολ.

@ Έντεκα φορές έχουν αναμετρηθεί Πανθρακικός και ΠΑΣ Γιάννινα σε όλες τις κατηγορίες και οι Ηπειρώτες δεν έχουν χάσει ποτέ. Αντίθετα έχουν 9 νίκες, εκ των οποίων οι 7 στα τελευταία ισάριθμα παιχνίδια!

@ Ο Ολυμπιακός με το «7 στα 7» ισοφάρισε το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία του στα επαγγελματικά χρόνια του ποδοσφαίρου, που είχε και το 1999-2000. Το 1974 και το 1975 έκανε το «8 στα 8», ενώ το απόλυτο πανελλήνιο ρεκόρ είναι το «11 στα 11» στο ξεκίνημα της περιόδου 1966-67.

@ Μετά την ήττα του Πανιωνίου από την Κέρκυρα στη Νέα Σμύρνη και τη δική του νίκη επί της Βέροιας, ο Αστέρας Τρίπολης έμεινε στο κλειστό «κλαμπ» των ομάδων που δεν έχουν βαθμολογική απώλεια στο γήπεδό τους (Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ οι άλλοι δύο).

@ Ο Τζιμπούρ έχει σημειώσει σε 6 παιχνίδια περισσότερα γκολ από τους: Πανιώνιο, Παναθηναϊκό, Ξάνθη, ΑΕΚ, Άρη, Βέροια, ΠΑΣ Γιάννινα, Πανθρακικό, Ατρόμητο, ΟΦΗ, Ξάνθη και Λεβαδειακό!

Πηγή: sport.gr

To Top