Τι περιμένει τώρα η Εθνική για πρωτιά ή μπαράζ

Η νίκη με 1-0 στην Λιθουανία και ταυτόχρονα η ισοπαλία της Σλοβακίας στο Λιχτενστάιν, ουσιαστικά “κλείδωσε” την δεύτερη θέση για την Ελλάδα, που κοιτάει πια πιθανούς αντιπάλους για τα μπαράζ.

Σύμφωνα με το σχέδιο της Fifa στην τελική φάση του Μουντιάλ της Βραζιλίας το καλοκαίρι του 2014, από την Ευρώπη θα προκριθούν 13 ομάδες. Οι εννέα πρώτοι των ομίλων και τέσσερις πουθα προκύψουν από αγώνες μπαράζ μεταξύ των οκτώ καλύτερων δεύτερων.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα από τους υπολοίπους ομίλους με 3 έως 4 αγώνες να απομένουν, προκύπτουν τα εξής:

Α’ όμιλος
Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα εδώ. Βέλγιο και Κροατία φαίνεται πως με ευκολία θα καταλάβουν τις δύο θέσεις, με το ποιος εκ των δύο θα είναι πιθανός αντίπαλος της Εθνικής, να καθορίζεται (εν πολλοίς) από το μεταξύ τους παιχνίδι στην Κροατία.

Β όμιλος
Η Ιταλία δείχνει να μην δυσκολεύεται για την κατάκτηση της απ’ ευθείας πρόκρισης στο Μουντιάλ. Για τη δεύτερη θέση και μία θέση στα μπαράζ μάχονται η Βουλγαρία και η Τσεχία, ενώ ίσως μπουν στη διεκδίκηση και οι Δανοί.

Γ όμιλος
Είναι ο όμιλος που μπορεί ο δεύτερος να αποκλειστεί από τη διαδικασία των μπαράζ. Με την Γερμανία να έχει “καθαρίσει” την πρόκριση, Αυστρία, Σουηδία και Ιρλανδία είναι ισόβαθμες στη δεύτερη θέση.

Δ όμιλος
Και σε αυτόν τον όμιλο, ο πρώτος έχει ξεκαθαρίσει, με την Ολλανδία να κάνει πλάνα για τη Βραζιλία. Κάτω της Ουγγαρία και Ρουμανία διεκδικούν επί ίσοις όροις την πρόκριση στα μπαράζ, με την Τουρκία να έχει μείνει αρκετά πίσω.

Ε όμιλος
Αν η Ελβετία επικρατήσει της Κύπρου το βράδυ του Σαββάτου, τότε η πρώτη θέση, ουσιαστικά θα έχει κριθεί. Ειδάλλως, θα μονομαχήσει με την Αλβανία, την Ισλανδία και την Νορβηγία, σε έναν όμιλο που είναι εκ των πιθανοτέρων  να μην βγάλει ομάδα στα μπαράζ.

ΣΤ όμιλος
Η Πορτογαλία και η Ρωσία (λογικά) θα κατακτήσουν τις δύο πρώτες θέσεις, με τους Πορτογάλους να προηγούνται με δύο βαθμούς και τους Ρώσους να έχουν δύο παιχνίδια λιγότερα. Οπως και να έχει, ο χειρότερος όμιλος να διασταυρωθεί με την Εθνική στα μπαράζ.

Η όμιλος
Η νίκη της Ουκρανίας στο Μαυροβούνιο περιέπλεξε την κατάσταση σε έναν όμιλο που οι εκπληκτικοί Μαυροβούνιοι “κάλπαζαν” αήττητοι στην κορυφή και οι Αγγλοι κυνηγούσαν πίσω τους. Τώρα οι Βρεταννοί έχουν ελπίδες για την απ’ ευθείας πρόκριση, με τους Ελληνες να επιθυμούν να τα καταφέρουν για να μην τους συναντήσουν στα μπαράζ.

Θ όμιλος
Ο άλλος ανεπιθύμητος όμιλος με τις Ισπανία και Γαλλία να παίρνουν τις δύο πρώτες θέσεις, με σειρά που θα καθοριστεί στα υπόλοιπα τρία ματς.

To Top