«Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα, πρέπει να επιτευχθούν οι συμφωνίες»

Με αφορμή την εξέλιξη για την υπαγωγή της ΚΑΕ Άρης στο άρθρο μέσω του ανοίγματος της διαδικασίας, ο Γιώργος Οικονόμου, νομικός που χειρίζεται την υπόθεση αναφέρθηκε στη σημασία της συγκεκριμένης απόφασης του δικαστηρίου, τις ενέργειες που θα γίνουν στο εξής, ενώ υπενθύμισε το επιχειρηματικό πλάνο που συμπεριλαμβάνεται στην αίτηση.

Ο κ. Οικονόμου μίλησε στα Αθλητικά Νέα 98,7. Αναλυτικά όσα είπε:

Για την επίτευξη του ανοίγματος της διαδικασίας υπαγωγής στο άρθρο 99 και τη σημασία της για τον Άρη, ανέφερε: «Έγινε δεκτή η αίτηση, ανοίγει η διαδικασία εξυγίανσης. Αυτό σημαίνει ότι το δικαστήριο πιθανολογεί πως υπάρχει βιωσιμότητα της Κ.Α.Ε. Άρης, δέχεται τους ισχυρισμούς της ότι η ομάδα έχει συμμαζέψει τα του οίκου της, όσον αφορά τα οικονομικά μεγέθη, ότι έχει πρόθεση εξυγίανσης, ότι σαν Άρης είναι το μεγάλο brand name. Προσωπικά, όμως, πιστεύω ότι έχει γίνει μόνο το 10% της δουλειάς. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα, διότι τώρα πρέπει να γίνουν οι συμφωνίες. Μας δίνεται η δυνατότητα από το δικαστήριο να αποδείξουμε και με πράξεις ότι «μετράμε» στην αγορά του μπάσκετ, ότι ο Άρης είναι ένα μεγάλο όνομα. Πιστεύω ότι όλοι έχουν αντιληφθεί πως υπάρχει σοβαρότητα στις προσπάθειες της Κ.Α.Ε.. Περνάμε σ’ ένα μεταβατικό στάδιο πλέον, δημιουργίας σε όλα τα επίπεδα. Αγωνιστικό, διοικητικό και κυρίως στο κλείσιμο παλιών εκκρεμοτήτων. Νομίζω ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο».

 

Για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν από εδώ και πέρα, σημείωσε: «Από βδομάδα πιάνουμε και πάλι δουλειά. Θα πρέπει να γίνουν κάποιες ομάδες εργασίας από την Κ.Α.Ε. για να εντοπίσουμε όλους αυτούς τους πιστωτές μας, που είναι αρκετοί, να συνεργαστούμε μαζί τους και να διευθετήσουμε τις εκκρεμότητες όπως πρέπει».

 

Για την προεργασία που έχει γίνει μέχρι στιγμής, επεσήμανε: «Αν δεν υπήρχαν ήδη οι πρώτες συζητήσεις από τη διοίκηση, όλο αυτό το χρονικό διάστημα, δε θα άνοιγε η διαδικασία. Βρισκόμαστε στο κρίσιμο σημείο που πρέπει να βρούμε τις λεπτές ισορροπίες και να πετύχουμε τις συμφωνίες».

 

Για τα κρίσιμα χρονικά σημεία σε μια προσπάθεια υπαγωγής στο άρθρο 99, δήλωσε: «Με βάση το νόμο της εξυγίανσης, κρίσιμο χρονικό σημείο είναι αφενός μεν ο χρόνος υποβολής της αίτησης, δηλαδή 24 Δεκεμβρίου, αφετέρου, δε, λαμβάνεται υπ’ όψιν ο χρόνος έκδοσης της απόφασης, δηλαδή σήμερα, 7 Ιουνίου. Καταρχήν, μπαίνουν στη διαδικασία εξυγίανσης όλα τα χρέη του Άρη που έχουν δημιουργηθεί μέχρι 24/12. Κανένα άλλο μεταγενέστερο δε μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη συγκεκριμένη διαδικασία εξυγίανσης. Το δεύτερο δεδομένο είναι ότι σήμερα, 7 Ιουνίου, δημοσιεύτηκε η απόφαση. Θα πρέπει, λοιπόν, εμείς να πάρουμε το ισοζύγιο που είναι στις 30 Μαΐου και μ’ αυτό θα υπολογίσουμε ποια είναι τα χρέη του Άρη σ’ εκείνο το χρονικό σημείο. Από εκεί θα προκύψουν κάποια στοιχεία».

 

Για το χρονικό περιθώριο επίτευξης συμφωνιών από εδώ και στο εξής, υπογράμμισε: «Με βάση την απόφαση, έχουμε δύο μήνες. Μέχρι τις 7 Αυγούστου πρέπει να επιτύχουμε τις συμφωνίες, απλώς υπάρχει η δυνατότητα παράτασης εκ του νόμου για ένα μήνα. Επί της ουσίας, μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου πρέπει να έχουμε υπογεγραμμένες συμφωνίες που να καλύπτουν το ποσοστό που θέλει ο νόμος».

 

Τέλος, υπενθύμισε τι είναι αυτό που ζητά η Κ.Α.Ε. Άρης με την αίτηση υπαγωγής της στο άρθρο 99: «Υποβάλαμε ένα επιχειρηματικό πλάνο, το οποίο ζητά πολυετή διακανονισμό των οφειλών προς το Δημόσιο, σε 90 δόσεις, που μπορούν και να αυξηθούν. Μετά τη συγκεκριμένη απόφαση, θα υπάρξει πλέον απευθείας επαφή μ’ αυτό. Από εκεί και πέρα, υπάρχει το Ι.Κ.Α., που και μ’ αυτό θα γίνει ρύθμιση γνωρίζοντας πλέον τα νούμερα και τι συμβαίνει. Τέλος, είναι οι παίκτες, για τους οποίους υπάρχει πρόταση για «κούρεμα» των απαιτήσεων κατά 50%, κι ένας χρονικός διακανονισμός που θα γίνει ξεχωριστά για κάθε παίκτη. Ίσως υπάρξει και μια κατηγοριοποίηση των τελευταίων, ανάλογα με τις οφειλές προς τον καθένα».

To Top