Αλλαγή πλεύσης: “Ό,τι διακανονίσαμε για Σηφάκη, τηρείται από την ΠΑΕ!”

Αλλαγή πλεύσης έκανε ο ατζέντης του Μιχάλη Σηφάκη, Παύλος Τοπίδης, υπογραμμίζοντας πως αν ο Άρης καταβάλλει τα οφειλόμενα στον πελάτη του, τότε το θέμα θα κλείσει. Τα οφειλόμενα είναι 188.000 ευρώ και όπως τονίστηκε από τον ίδιο ο διακανονισμός τηρείται άψογα!

Ο κ. Τοπίδης υπογράμμισε πως “όταν έπαιζε και έκανε ενέσεις, δεν έπαιζε για την Εθνική, αλλά για τον Άρη. Το πρόβλημα που είχε, τον ενοχλούσε από την προηγούμενη χρονιά. Το ιατρικό επιτελείο του Άρη το γνώριζε. Επισκέφθηκε πέρα από τον γιατρό του Άρη και άλλους δύο που του είπαν ότι θα μπορούσε με αγωγή να το ξεπεράσει. Φτάσαμε στον Σεπτέμβριο που αγωνίστηκε στα δύο πρώτα ματς. Με τον Ατρόμητο είχε κάποιες ενοχλήσει και μετά από δύο αγώνες της Εθνικής δεν μπορούσε να πατήσει το πόδι του. Μίλησε λοιπόν με τον προπονητή και τον πρόεδρο και αποφάσισε να πάει στο εξωτερικό, για να ξεπεράσει το πρόβλημα του με δικά του έξοδα”.

Ρωτήθηκε για την (μονομερή) απόφαση του Σηφάκη να υποβληθεί σε επέμβαση στο γόνατό του και απάντησε πως “η απόφαση για την επέμβαση μπορεί να μην λήφθηκε από κοινού αλλά την γνώριζαν άπαντες. Αν κάποιος είχε θέμα, υπήρχε μια πολύ καλή σχέση του προέδρου με τον Μιχάλη και θα μπορούσαν να είχαν επικοινωνήσει μαζί του. Οι σχέσεις από ότι ξέρω του Μιχάλη με τη διοίκηση, δηλαδή με τον πρόεδρο ήταν καλές. Το ότι υπάρχει άτομο ή άτομα μέσα από τους κύκλους της ΠΑΕ οι οποίοι έχουν θέμα με τον Σηφάκη, δεν μπορώ να κάτσω και να ρωτάω ποιο είναι αυτό. Είναι οι ίδιοι που έχουν αναγάγει το θέμα της επέμβασης σε κάτι εξαιρετικά τρομερό, ενώ δεν έχει χρεωθεί η ΠΑΕ. Έκοψαν τη συνέντευξη του Σηφάκη λέγοντας ότι αυτοί που είχαν εμπνευστεί την ανακοίνωση κατά των παικτών, είναι αστείοι οι χαρακτηρισμοί που είχαν χρησιμοποιήσει. Τελευταίο θέμα είναι αυτό με την προσφυγή, η οποία είναι η ίδια με αυτή του Ιανουαρίου που είχε αποσύρει γιατί είχε πάρει τις εγγυήσεις που ήθελε. Δεν είναι η προσφυγή που έχει μέσα τον όρο των 188.000 ευρώ”.

Για το θέμα του διακανονισμού τόνισε πως “η συνεργασία του Σηφάκη με την ΠΑΕ Άρης θα λήξει στις 30/06. Πριν το Πάσχα είχε επικοινωνήσει με τον κ. Αμπελά για να διακανονίσουν τα χρήματα, ώστε να μην έχει πρόβλημα η ομάδα με την αδειοδότηση. Οτιδήποτε έχουμε διακανονίσει με την ΠΑΕ τηρείται. Ξεκινήσαμε πριν δύο μήνες μια διαδικασία για να λυθεί το θέμα μιας και ο Μιχάλης θα είναι με την Εθνική. Έχει γίνει μια προσπάθεια μεταξύ δύο ανθρώπων της διοίκησης και της δικής μας πλευράς για να τα βάλουμε κάτω”.

Για την προσφυγή που κατατέθηκε τόνισε πως “ο παίκτης έκανε την κίνηση της προσφυγής για να εξασφαλίσει τα 188.000 ευρώ. Είναι όρος του συμβολαίου που λέει ότι σε περίπτωση που το συμβόλαιο λυθεί μονομερώς με υπαιτιότητα της ΠΑΕ υπάρχει αυτό το ποσό. Αν εγώ πήγαινα και υπέγραφα σε ομάδα μόνος μου, χωρίς την συγκατάθεση της ΠΑΕ, θα πλήρωνα 3 εκατ. ευρώ. Αν υπάρχει κάποιος από τη διοίκηση που πει ότι δεν έχω βάλει πλάτη σε άλλα θέματα, θα ήθελα να τον ακούσω. Αυτή τη στιγμή έχει χαθεί ο δίαυλος επικοινωνίας. Η επικοινωνία να γίνεται μόνο μέσω δικηγόρων. Αν πληρωθεί αυτό το ποσό, δεν έχω δικαίωμα να κάνω τίποτα”.

Για τα χρήματα που θα πάρει ο Άρης από την συμμετοχή του Σηφάκη στην Εθνική ομάδα υποστήριξε ότι “χθες μάθαμε ότι η ΠΑΕ θα πάρει αυτά τα λεφτά λεφτά από τη συμμετοχή του Σηφάκη στο Euro. Δεν ήταν σίγουρο ότι θα πάει. Για αυτά τα λεφτά δεν έχει γίνει κάποια κουβέντα. Η συζήτηση που ξεκίνησε ήταν για τα οφειλόμενα. Επειδή έχει υπάρξει εξώδικο που καλεί την ΠΑΕ να διακανονίσουμε τα οφειλόμενα, φτάσαμε στην τελευταία έσχατη λύση που είχαμε και ήταν η προσφυγή. Αν ο Σηφάκης ήθελε να εκδικηθεί τον Άρη, δεν θα μίλαγε για διακανονισμούς. Ήταν δική μου ιδέα τον Ιανουάριο, ότι εφόσον δεν μπορούμε να συνεχίσουμε, να τα βάλουμε κάτω, να τα βρούμε και να φύγουμε. Η απάντηση του Μιχάλη και της ΠΑΕ όμως ήταν να μην τελειώσει έτσι η συνεργασία”.

Για του χαρακτηρισμούς του ίδιου προς ανθρώπους του Άρη είπε ότι “επειδή δουλεύω με τον Άρη τρία χρόνια, οι πιο πολλοί εκεί μέσα μου έχουν φερθεί άψογα. Χαρακτήρισα δύο τρεις ανθρώπους τσομπάνηδες, που κάνουν πόλεμο στον Μιχάλη. Λέει παντού ότι χάρη στον Άρη βρίσκεται εδώ που είναι σήμερα. Δεν υπάρχει ερώτηση για το τι νιώθει για την ομάδα. Στα δικαστήρια πας για να διασφαλίσεις κάποια χρήματα. Δυστυχώς επί δύο μήνες για το οτιδήποτε κάναμε δεν είχαμε ανταπόκριση, ίσως επειδή στην ΠΑΕ υπάρχουν άλλες προτεραιότητες. Ίσως θεώρησαν ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον για αυτή την υπόθεση».

Κατέληξε λέγοντας πως “θα μιλήσει ο Μιχάλης. Απλά αυτή τη στιγμή οι προτεραιότητες του είναι άλλες. Θα υπάρξει όμως δήλωση του και σας διαβεβαιώνω για αυτό. Η ΠΑΕ Άρης ξέρει που πρέπει να απευθυνθεί για να λυθεί το θέμα. Εάν θέλει να λήξει πριν την εκδίκαση της προσφυγής, κάτι που θέλει και ο Μιχάλης, το θέμα θα καλυφθεί”.

 

To Top