Τοπαλίδης: “Είπα στους παίκτες ότι κατά πάσα πιθανότητα θα αποχωρήσω”

O τεχνικός διευθυντής της ποδοσφαιρικής ομάδας του Άρη, Γιάννης Τοπαλίδηςαναφέρθηκε στην ομάδα, στο θέμα της αποχώρησής του, ενώ αναφέρθηκε και στις τελευταίες εξελίξεις που απασχολούν το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Aναλυτικά τα όσα είπε στο “Focus”:

Σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στα διοικητικά:

Καταρχήν θα αναφερθώ στο αγωνιστικό, καθώς με αυτό ασχολούμαι. Είχαμε βάλει ως στόχο να βρεθεί η ομάδα κοντά στην κορυφή μέχρι τη διακοπή των Χριστουγέννων και στη συνέχεια με μία-δύο ποιοτικές προθήκες να ανέβουμε κατηγορία. Τα καταφέραμε αρκετά καλά, αφού η ομάδα κατάφερε τελικά να κάνει Χριστούγεννα μόνη πρώτη στη βαθμολογία.

Όσον αφορά τις τελευταίες εξελίξεις στα διοικητικά, εμένα προσωπικά δε με ικανοποιούν αυτά. Το μόνο σίγουρο είναι πως πρέπει να παρθεί η σωστή απόφαση, με γνώμονα πάντα το καλό αυτού του τεράστιου σωματείου που λέγεται Άρης.

Ερωτηθείς για το πώς κατάφερε η ομάδα με τον ίδιο και τον Πάολο Κάμπος να εμφανίσει τόσο καλό αγωνιστικό πρόσωπο:

Καταρχήν θέλω να πω πως έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος από τους ποδοσφαιριστές της ομάδα μέχρι στιγμής. Απίστευτη μαχητικότητα και περίσσιο πάθος σε κάθε παιχνίδι. Στα δύο-τρία τελευταία παιχνίδια παίξαμε και αρκετά καλό ποδόσφαιρο και βρεθήκαμε έτσι μόνοι πρώτοι.

Ξέρετε έχοντας περάσει τόσα χρόνια στη Γερμανία, όπου ο πρώτος στόχος κάθε ομάδας είναι να μάχεται μέχρι το τελευταίο λεπτό, προσπάθησα αυτό το στοιχείο να το περάσω και στους παίκτες του Άρη, μαζί με τον προπονητή φυσικά. Πιστεύω τα καταφέραμε αρκετά καλά, αφού δεν έχω κανένα παράπονο από αυτούς.

Δουλέψαμε επίσης πολλές ώρες και στον τομέα της ψυχολογίας, αφού η ομάδα μέχρι να έρθουμε δεν είχε πολύ καλά αποτελέσματα. Δώσαμε στους ποδοσφαιριστές μας να καταλάβουν πόσο καλοί είναι, πως είναι οι καλύτεροι της κατηγορίας. Στο να περάσεις όμως την κατάλληλη ψυχολογία πρέπει να σε βοηθήσουν και τα αποτελέσματα. Αυτά ήρθαν από νωρίς για μας, επομένως φτιάξαμε ένα άριστο κλίμα μεταξύ μας.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ομάδα διαθέτει παιδιά με περίσσιο ταλέντο, το οποίο αν αξιοποιηθεί κατάλληλα, τότε αυτά μπορούν να φτάσουν πολύ ψηλά.

Αναφορικά με το τι ειπώθηκε στη χθεσινή συνάντηση με τους ποδοσφαιριστές, απάντησε:

Τους είπα ότι κατά πάσα πιθανότητα θα φύγω. Φυσικά επαναλαμβάνω πως δεν έχω να τους κατηγορήσω για κάτι, αφού ποτέ δε μου δημιούργησαν πρόβλημα. Δεν υπήρξε παιχνίδι που να μην έχουν τρομερό πάθος και θέληση για τη νίκη.

Παρόλα αυτά τα παιδιά είναι ανήσυχα μετά τις τελευταίες εξελίξεις. Σίγουρα αν συνεχιστεί αυτή η αβεβαιότητα μπορεί κάποια να θελήσουν να φύγουν. Το μεγάλο όνομα αυτού του σωματείου τα κρατάει στην ομάδα.

Σχετικά με τη συνεργασία του με τον Πάολο Κάμπος και τις σχέσεις του με το Γιώργο Γαλανό:

Όσον αφορά τον κ. Γαλανό έχω πολύ καλή σχέση μαζί του. Δεν έχω να πω κάτι αρνητικό ή να τον κατηγορήσω για κάτι. Όποτε τον χρειαστήκαμε ήταν κοντά μας. Σε αυτό το σημείο θέλω να πω πως είμαι πολύ χαρούμενος που δούλεψα για τον Άρη. Δεν ήταν το οικονομικό αυτό που με τράβηξε στην ομάδα, αλλά το τεράστιο όνομα αυτού του σωματείου με τον υπέροχο κόσμο που διαθέτει. Και επαναλαμβάνω πως η συγκεκριμένη ομάδα με μία-δύο προσθήκες θα ανέβει. Όλοι θέλουμε το καλό του Άρη κι εγώ προσωπικά είτε μείνω είτε όχι.

Όσον αφορά τον κ. Κάμπος είναι λογικό να φαίνεται δυσαρεστημένος σε πιθανή αποχώρησή μου, αφού στην ουσία μαζί αναλάβαμε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια επανόδου της ομάδας στη φυσική της θέση.

Κάναμε ένα πολύ καλό σερί με θετικά αποτελέσματα, βρήκαμε φοβερή χημεία και είναι λογικό να μη θέλει να χαλάσει η συνεργασίας μας.

To Top