Τουρκία: Ξύλο στη βουλή, φτώχεια στις γειτονιές (video)

Σε αρένα μετέτρεψαν την τουρκική Βουλή κυβερνώντες και αντιπολιτευόμενοι βουλευτές, που ήρθαν στα χέρια για τις σχέσεις του υπουργού Εσωτερικών Σοϊλού με φυγόδικο επιχειρηματία.

Γενική σύρραξη μέσα στην τουρκική βουλή. Γροθιές, ύβρεις και απειλές αντάλλαξαν βουλευτές της κυβέρνησης και τις αντιπολίτευσης.

Ο καυγάς ξέσπασε όταν βουλευτής της κεμαλικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον υπουργό Εσωτερικών, Σοϊλού ότι ταξίδεψε με το αεροπλάνο φυγόδικου Τούρκου επιχειρηματία που κατηγορείται για ξέπλυμα χρήματος και εμπορία ναρκωτικών.

Την ίδια ώρα ο τουρκικός λαός στενάζει από τη φτώχεια και την ακρίβεια. Στην Κωνσταντινούπολη ο κόσμος περιμένει στην ουρά κάτω από τη βροχή για να αγοράσει ψωμί από πρατήρια του δήμου, στο 1/3 της τιμής που πουλάνε οι φούρνοι.

«Ερχόμαστε εδώ γιατί είναι φτηνά. Κάποτε αγοράζαμε τέσσερις φρατζόλες, αλλά τώρα έφτασε να κάνει 3 λίρες η μία. Πως να την αγοράσουμε; Τι να κάνουμε; Δεν υπάρχουν δουλειές» ανέφερε κάτοικος της Κωνσταντινούπολης.

Οι τιμές σε βασικά προϊόντα έχουν εκτοξευτεί μέσα σε ένα χρόνο.

«Η φτώχεια εξαπλώνεται», λέει ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, κατηγορεί την κυβέρνηση Ερντογάν για ανικανότητα, τονίζοντας ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο οικονομικό αλλά πρωτίστως πολιτικό.

To Top