Τουρνουά στη μνήμη της Χρυσάνθης Στεφανίδου

Τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί στο κλειστό γήπεδο της ΜΕΝΤ τουρνουά μπάσκετ ΑμΕΑ στη μνήμη της προπονήτριας, Χρυσάνθης Στεφανίδου, που στις αρχές Σεπτέμβρη «έφυγε» από κοντά μας, καθώς νικήθηκε από την επάρατη νόσο.

Η εκλιπούσα, που είχε αγωνιστεί και στην ομάδα του Άρη, είχε αφιερώσει τα τελευταία χρόνια όλη της τη ζωή στα άτομα με ειδικές ανάγκες του Δήμου Θεσσαλονίκης και για το λόγο αυτό, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης ενέκρινε χθες τη διεξαγωγή αυτού του τουρνουά.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει: «Τη διοργάνωση Τουρνουά Μπάσκετ ΑμΕΑ, αφιερωμένο στη μνήμη της προπονήτριας της ομάδας Μπάσκετ του Δήμου Χρυσάνθης Στεφανίδου, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας των Ατόμων με Αναπηρίες (3 Δεκεμβρίου)  ενέκρινε τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013, το Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη διάρκεια της 23ης τακτικής συνεδρίασής του.

Το Τουρνουά θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013 (και ώρες από τις 09:30 έως τις 13:30) στο Κλειστό Γυμναστήριο της Μ.Ε.Ν.Τ. (Κανάρη 71-73, Κ. Τούμπα), με τη συμμετοχή ομάδων ειδικών Σχολείων και ιδρυμάτων της Θεσσαλονίκης και πόλεων της Μακεδονίας.

«Ο Δήμος Θεσσαλονίκης στηρίζει ενεργά και έμπρακτα το δικαίωμα των Ατόμων με Αναπηρίες για συμμετοχή στον αθλητισμό και στο πλαίσιο αυτό η δημοτική ομάδα Μπάσκετ ΑμΕΑ παρέχει τη δυνατότητα άθλησης καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου» ανέφερε κατά την εισήγησή του ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής  Κωνσταντίνος Ζέρβας σημειώνοντας ότι για η συγκεκριμένη εκδήλωση δεν επιβαρύνει με δαπάνη τον προϋπολογισμό. Το Τουρνουά Μπάσκετ ΑμΕΑ αποτελεί φόρο τιμής στη μνήμη της Χρυσάνθης Στεφανίδου, που υπήρξε αθλήτρια σε ομάδες της πόλης μας και προπονήτρια της ομάδας Μπάσκετ ΑμΕΑ του Δήμου Θεσσαλονίκης, με την οποία κέρδισε αρκετές διακρίσεις, όπως και με την Εθνική ομάδα των Special Olympics».

To Top