ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τους ιατροδικαστές που κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης των κατηγορούμενων μηνύει η οικογένεια του Άλκη

Προφορική μήνυση στους τρεις ιατροδικαστές που κατέθεσαν στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού ως μάρτυρες υπεράσπισης/τεχνικοί σύμβουλοι τεσσάρων εκ των 12 κατηγορούμενων υπέβαλαν οι γονείς του.

Πρόκειται για την Κατερίνα Αποστολίδου, τον Γρήγορη Λέων και τον Δημήτρη Γαλεντέρη που προχώρησαν σε γνωματεύσεις για τον θάνατο του 19χρονου Άλκη και κατέθεσαν στο δικαστήριο. Σημειώνεται πως και οι τρεις διαφώνησαν ως προς την αιτία θανάτου με την ιατροδικαστή Λήδα Κοβάτση που έκανε τη νεκροτομή, καθώς και οι τρεις υποστήριξαν πως το θανατηφόρο τραύμα ήταν στη μηριαία αρτηρία, ενώ η ιατροδικαστής μίλησε για συρροή τραυμάτων στα κάτω άκρα και κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων.

Ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής, Αλέξης Κούγιας, δήλωσε στο δικαστήριο πως η οικογένεια μηνύει τους τρεις ιατροδικαστές για ψευδή κατάθεση και απάτη στο δικαστήριο, ενώ δεν έλειψαν και οι μικροεντάσεις.

Στο μεταξύ το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση των ιατροδικαστών, όπως αντίστοιχα είχε προτείνει νωρίτερα και η εισαγγελέας.

Υπενθυμίζεται πως, μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του Δημήτρη Γαλεντέρη, η εισαγγελέας της έδρας Κυριακή Κλιάμπα ζήτησε στο τέλος της δίκης να διαβιβαστούν τα πρακτικά στην Εισαγγελία, καταλογίζοντάς του προσπάθεια παραπλάνησης του δικαστηρίου.

Πηγή: voria.gr

To Top