Του πέταξαν το «μπαλάκι» και… τρέχει για τις δόσεις! Πώς έχουν διαμορφωθεί όλα τα δεδομένα για τον Άρη

Ο Άρης ήθελε χρόνο στο θέμα των δόσεων για τις οφειλές στους πρώην παίκτες, τον εξασφάλισε, αλλά μαζί του έχει στα χέρια του και το «κλειδί» των εξελίξεων. Ή αν προτιμάται πήρε στα χέρια του και το… «μπαλάκι» της επιβίωσης, όπως του το πέταξαν Σούπερ λίγκα, ΕΠΟ και ΠΣΑΠ.

Τα δεδομένα είναι γνωστά.

1. Ο Άρης ήταν η μόνη ΠΑΕ που δεν ψήφισε την ρύθμιση των 45 δόσεων για την εξυπηρέτηση των παλαιότερων οφειλών, για τον απλούστατο λόγο, ότι αδυνατεί να την εκπληρώσει.

2. Ζήτησε μια πιο ρεαλιστική και εφικτή ρύθμιση και πραγματοποίησε μια σειρά από επαφές με τους αρμόδιους φορείς. Η ΕΠΟ εμμένει στις 45 δόσεις, όμως, έδωσε πολύτιμος χρόνος στους κίτρινους.

3. Οι φορείς πέταξαν, λοιπόν, το «μπαλάκι» στον Άρη για να τα βρει με τους πρώην παίκτες και προπονητές σε όσες δόσεις συμφωνήσουν (κατ’ εξαίρεση). Ο Άρης έχει μπροστά του ένα μήνα για να πετύχει νέους διακανονισμούς, απευθείας με τους ποδοσφαιριστές, κρατώντας με άλλα λόγια αυτός στα χέρια του την «καυτή πατάτα» των εξελίξεων.

4. «Πρέπει να βρούνε άμεσα μια λύση με τους ποδοσφαιριστές και τους εκπροσώπους τους. Έχουν καθυστερήσει να έρθουν σε επαφή με τους παίκτες και αυτό τους μεταφέραμε και εμείς. Έδειξαν πάντως διάθεση ώστε να βρούνε λύση γιατί αυτό θέλουν και οι ποδοσφαιριστές, να πάρουν τα λεφτά τους» σχολίασε χθες χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ Κώστας Πούλιος δείχνοντας ότι ο χρόνος πιέζει.

5. Και ερχόμαστε στην… ταμπακέρα. Οι διακανονισμοί για να εξυπηρετηθούν είτε σε 45, είτε σε 60, είτε σε όσες δόσεις συμφωνήσουν οι άνθρωποι του Άρη απαιτούν χρήματα. Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες του PRESSARIS προτάθηκε σε μερικούς παίκτες (Καστίγιο, Κουλουχέρη, Φατί, Ντίκο, Σανκαρέ κ.α.) που έχουν λαμβάνειν τα περισσότερα χρήματα, η λύση των 60 δόσεων με την καταβολή των τηλεοπτικών, αρχής γενομένης από τον Απρίλιο, ώστε να συναινέσουν.

Το κλίμα είναι θετικό (αυτός ήταν και ο λόγος που δόθηκε αναβολή σε όλες τις δικαστικές υποθέσεις). Στα προφορικά, πάντα, γιατί όσο δεν υπάρχουν τα χρήματα της προκαταβολής δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί καμία προφορική συμφωνία.

Ο Άρης έχει ένα μήνα μπροστά του. Στο διάστημα αυτό οι κίτρινοι έχουν την δύσκολη αποστολή να βρουν λύσεις με όλους τους εμπλεκόμενους, τα χρέη προς τους οποίους βαρύνουν τον σύλλογο.

Εφόσον βρεθεί οριστικά η λύση, τότε οι κίτρινοι θα αποσύρουν από την αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 τις περιπτώσεις των παικτών.

To Top