ΑΠΟΨΕΙΣ

Το άγχος το έχει ο Παναθηναϊκός, οι προκλήσεις στον Άρη

Το παιχνίδι του ΑΡΗ την Κυριακή μέσα στην κατάμεστη Λεωφόρο είναι μια ακόμα δοκιμασία για το φετινό ρόστερ. Κάτι που ο αντίπαλος είναι πρωτοπόρος, κάτι που είναι αήττητος, κάτι που γεννάνε τα κοκόρια του σ’ αυτούς τους οκτώ αγώνες, το κάνει να φαίνεται πολύ δύσκολο.

Ταυτόχρονα είναι η πρόκληση για όλους τους παίκτες μας , να δείξουν ότι έχουν τα κότσια , την πυγμή, το σθένος να ανταπεξέλθουν , από τη θέση του αουτσάιντερ. Αν τα τελευταία χρόνια συνηθίσαμε να έχουμε τον τίτλο του φαβορί , σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια, φέτος χάσαμε το δικαίωμα να αυτοπροσδιοριζόμαστε ως τέτοιο. Μπορεί οι δηλώσεις να λένε ότι όλα πάνε καλά και θα αλλάξει η πορεία της ομάδας, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν το έχουμε δει ακόμα. Θα δανειστώ μία ατάκα που λένε οι ηθοποιοί για τις παραστάσεις τους «περνάμε καλά στα παρασκήνια κι αυτό βγαίνει προς τα έξω». Εε!!! στον ΑΡΗ δεν βγαίνει προς τα έξω. Μένουν μόνο οι κουβέντες, οι selfies, τα τιτιβίσματα και ότι άλλο έχει σχέση με τα social media. Τα λόγια δεν έγιναν πράξη.

–         Βέβαια για όλα υπάρχει μια αρχή. Να είναι , ας πούμε, αυτός ο αγώνας που θα δούμε όλα όσα δεν είδαμε μέχρι τώρα. Να βγει η ομάδα στο γήπεδο και να παίξει το παιχνίδι , αντάξιο των ονομάτων που έχει και πληρώνει , όπως προβλέπαμε από το καλοκαίρι. Που ξέρεις!!! Γίνεται…. Υπάρχουν συναρειανοί που ελπίζουν ότι η διακοπή του Μουντιάλ θα ωφελήσει τόσο, που θα δούμε άλλον ΑΡΗ στη συνέχεια. Κι αυτό γίνεται. Αρκεί να είμαστε κοντά στις θέσεις που οδηγούν σε στόχους. Πορευόμαστε με στήριξη ο ένας στον άλλον για να κρατήσουμε το ηθικό ψηλά. Η ομάδα έχει παίκτες , έχει ποιότητα, έπεσε θύμα κακής οργάνωσης και προετοιμασίας. Είναι αδιανόητο να μην έχουμε δει ακόμα , μετά από τόσους αγώνες, μία ενδεκάδα, με κάποιον  τρόπο παιχνιδιού. Με όλα τα καταγεγραμμένα στραβά, έρχεται ο αγώνας με το ΠΑΟ. Ίσως η μεγαλύτερη πρόκληση για τον ΑΡΗ. Το σίγουρο είναι ένα: ο ΠΑΟ έχει το άγχος να αποδείξει ότι δίκαια είναι πρώτος. Αυτός πρέπει να πετύχει νίκη απέναντι σε έναν «κακό» γι’ αυτούς αντίπαλο. Να ανοιχτεί, να πετύχει γκολ, να πιέσει, να τα κάνει όλα σωστά, να ευχαριστήσει τον κόσμο του για να συνεχίσει να έχει την πρωτιά στον βαθμολογικό πίνακα. Ας μην γίνουμε κομπάρσοι σε μια τέτοια παράσταση. Ο ΑΡΗΣ το μόνο που χρειάζεται είναι να πιστέψει στον εαυτό του. Αν το κάνει, όλοι ξέρουμε ότι μπορεί να καταφέρει τα πάντα. Ένας ΑΡΗΣ που θα παίξει για να δείξει πόσο δυνατός είναι και δεν φοβάται κανέναν αντίπαλο και κανένα γεμάτο γήπεδο.

–         Μία νίκη την Κυριακή θα δώσει την απαιτούμενη ώθηση για να συνεχίσει τη δουλειά η ομάδα, θα βρεθούνε χαμένα κίνητρα, θα απελευθερωθούν περισσότερο οι παίκτες και το όνειρό μας θα αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά. Δεν είναι ένας αγώνας μόνο για τους τρεις βαθμούς. Είναι πολύ περισσότερο. Είναι επιβεβαίωση ότι βαδίζει σε δρόμο που επιβάλλει η δυναμική του. Το πόσο δυνατός είναι ο ΑΡΗΣ θα το δείξει απέναντι σε έναν ισάξιο αντίπαλο. Λάθη προπονητή δυστυχώς δεν δικαιολογούνται. Έχει όλα τα εργαλεία στα χέρια του για να κάνει ομάδα που μπορεί να κερδίσει. Είναι άτυχος γιατί δεν είχε κανένα χρονικό περιθώριο προσαρμογής.

Δεν πείθομαι όμως ότι ενώ έχει ζήσει μεγάλους αγώνες στην Αγγλία, θα κολλήσει σε ένα ματς ΠΑΟ vs ΑΡΗ. Απαγορεύεται να πάει αδιάβαστος. Ας καταλάβει ότι με νίκη την Κυριακή θα αλλάξει την ιστορία της φετινής πορείας της ομάδας. Στο χέρι του είναι να τα καταφέρει. Προτροπή προς τον ίδιο να είναι προετοιμασμένος για κάθε δυνατή συνθήκη που μπορεί να προκύψει στο ενενηντάλεπτο. Πολλά μπορεί να συμβούν. Είναι ανεπίτρεπτο να υποδείξω κάτι σε έναν τόσο έμπειρο κόουτς. Τουλάχιστον όμως να δω ομάδα που δεν θα τα παρατάει και θα κυνηγήσει κάθε μπαλιά, κάθε φάση, κάθε διεκδίκηση. Δύναμη, τακτική, εξυπνάδα. Θεωρώ ότι είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας.

–          Η επιλογή του διαιτητή που απασχολεί πολλούς φίλους έχει απλή εξήγηση. Τελείωσε η καλοκαιρινή σεζόν στο Μαυροβούνιο , τουριστικός προορισμός για όσους δεν γνωρίζουν και υπάρχει χρόνος πλέον για να έρθει κι από εκεί ένας ρέφερι. (μεταξύ σοβαρού κι αστείου).

–          Καίγομαι να δω τον ΑΡΗ να  φεύγει με το διπλό από τη Λεωφόρο. Θα ξεχάσω για λίγο, όλα τα άσχημα αποτελέσματα που ζήσαμε από το καλοκαίρι μέχρι τώρα. Είναι το σταυροδρόμι που αν πάρεις τη σωστή στροφή θα πας μπροστά. Αυτό σημαίνει για μένα το νικηφόρο αποτέλεσμα. Θα είναι οδηγός για τη συνέχεια. Οι δυνατότητες υπάρχουν, δεν παίζουμε δα με τη Ρεάλ, η πίεση είναι στον αντίπαλο, το καθαρό μυαλό είναι η δουλειά των παικτών, με λίγη τύχη, που βοηθάει τους τολμηρούς, θα ταράξουμε τα νερά του πρωταθλήματος.

Υ.Γ. Ο ΑΡΗΣ τάχθηκε αναφανδόν μαζί με άλλες ομάδες υπέρ της επαγγελματικής διαιτησίας. Η «εξυγίανση» κατά την προσφιλή συνήθεια της διέλυσε κάθε τέτοια προσπάθεια από γεννησιμιού της. Ίσως να είναι καλύτερα να βάλλουν κατά του Μαρινάκη, που τον εξέλεξαν πρόεδρο της Super League, για άλλους λόγους κι ας αφήσουν να εξελιχθεί μία προσπάθεια που μπορεί στο μέλλον να φέρει καλά αποτελέσματα. Γιατί άλλο επαγγελματίας διαιτητής και άλλο αυτό που έχουμε σήμερα. Μας αξίζει να βλέπουμε ποδόσφαιρο χωρίς καχυποψίες

To Top