ΜΠΑΣΚΕΤ

Το… άλλο πρόσωπο του Κάουαν: Από σκόρερ έγινε δημιουργός (video)

Στα… πολύ ρηχά κινήθηκε στο σκοράρισμα χθες ο Άντονι Κάουαν Τζούνιορ, ο οποίος στα φιλικά του Άρη αλλά και στο παιχνίδι Κυπέλλου στη Λάρισα είχε δείξει τα επιθετικά του χαρίσματα.

Κόντρα στον Παναθηναϊκό, εμφανίστηκε μπλοκαρισμένος, ίσως και αγχωμένος, μένοντας στο πρώτο ημίχρονο με έναν πόντο και συνολικά στο παιχνίδι είχε 3/4 βολές και 0/5 σουτ, ενώ δέχθηκε και τρία κοψίματα. Σε κάθε του προσπάθεια έδειχνε πως θέλει ένα εύστοχο σουτ, ένα καλάθι που θα του δώσει την αυτοπεποίθηση που έψαχνε, αλλά και τη βοήθεια στο σκοράρισμα που έψαχνε ο Άρης κυρίως στη δεύτερη περίοδο.

Ωστόσο, ο 24χρονος Αμερικανός πόιντ γκαρντ είχε σημαντική συμβολή στην ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο. Μπορεί να μην έβρισκε στόχο, μπορεί να ήταν φορτωμένος με τέσσερα φάουλ στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου, όμως ήταν εκεί για να μοιράσει το παιχνίδι του Άρη και να φθείρει τους αντιπάλους του με φάουλ.

Συνολικά έδωσε 9 ασίστ, σερβίροντας πολλές φορές έτοιμα καλάθια στον εντυπωσιακό Τζούστον, είχε 9 κερδισμένα φάουλ, τα περισσότερα από κάθε συμπαίκτη του,  έκανε δύο κλεψίματα και επίσης, πολύ σημαντικό, περιορίστηκε σε δύο λάθη στα 30’ που αγωνίστηκε σε ένα παιχνίδι που δεν μπόρεσε να βγάλει όσα θα ήθελε στο παρκέ.

Από σκόρερ λοιπόν ο Αμερικανός, έδειξε πως έχει και αρετές δημιουργίας, βοηθώντας και από αυτό το πόστο την ομάδα του και αφήνοντας ικανοποιημένο τον Γιάννη Καστρίτη και φυσικά τον κόσμο του Άρη.

Δείτε τις τέσσερις ασίστ του Κάουαν στον Τζούστον:

To Top