Το… άλλο «χρυσό» του Γρηγοριάδη: «Είμαστε μαχητές, όχι τεμπέληδες»!

Ο Άρης Γρηγοριάδης απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι εκτός από ένας σπουδαίος αθλητής, πρωταθλητής μέσα στις πισίνες, είναι και πρωταθλητής στη  σκέψη και στο πνεύμα! Αυτό είναι το… άλλο χρυσό του αθλητή του Άρη…

Απάντηση προς όλους όσους θεωρούν τους Έλληνες τεμπέληδες αποτελούν οι επιτυχίες των κολυμβητών μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ντέμπρετσεν παρά τις δυσκολίες της προετοιμασίας, όπως δήλωσε ο Άρης Γρηγοριάδης στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Δείξαμε πως οι Έλληνες δεν είναι τεμπέληδες, αλλά μαχητές», τόνισε ο 26χρονος κολυμβητής, που κατέκτησε το χρυσό στα 100μ. ύπτιο.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γρηγοριάδης για:

-την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στα 100μ. ύπτιο: «Ήταν η πιο δύσκολη χρονιά της καριέρας μου. Είχαμε πολλά εμπόδια και προβλήματα στην προετοιμασία, όπως προβλήματα αντιμετωπίζει όλη η χώρα. Όμως ξεπεράσαμε με σχέδιο τις δυσκολίες. Βρίσκαμε διαφορετικούς τρόπους για να ολοκληρώνουμε την προπόνηση κι αυτό έφερε το καλύτερο αποτέλεσμα, με το μετάλλιο. Βάσει δυσκολιών θεωρώ το μετάλλιο αυτό τη μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας μου. Μου δίνει δύναμη για να συνεχίσω».

-την αφιέρωση του μεταλλίου του σε όλους τους Έλληνες: «Ήταν μία συγκινητική στιγμή για μένα. Αφιέρωσα το μετάλλιο σε όλους τους Έλληνες που περνούν δύσκολες στιγμές. Έτσι ένιωθα ότι έπρεπε να κάνω. Το χάρηκα πολύ και ελπίζω να έδωσα χαρά σε όλους τους συμπατριώτες μου».

-το τι σημαίνουν οι επιτυχίες στον αθλητισμό: «Δείχνουν πως δεν είμαστε τεμπέληδες, όπως μας αποκαλούν, αλλά είμαστε μαχητές. Δεν το βάζουμε κάτω παρά τις δυσκολίες, συνεχίζουμε την προσπάθεια και στο τέλος δικαιωνόμαστε. Αν είχαμε περισσότερη βοήθεια από την Πολιτεία, θα καταφέρναμε ακόμη περισσότερα πράγματα».

-το πώς βρίσκει κίνητρο να συνεχίσει τον πρωταθλητισμό σε τόσο δύσκολες συνθήκες: «Ο καθένας έχει το δικό του τρόπο να βρίσκει κίνητρο και να αντλεί δύναμη. Ο προπονητής και οι γονείς μου ήταν τα στηρίγματά μου. Μου έλεγαν να συνεχίσω και φτάσαμε σε αυτή την επιτυχία».

-το κλίμα στην ελληνική αποστολή στο Πανευρωπαϊκό του Ντέμπρετσεν: «Είμαστε μια δεμένη ομάδα, μια παρέα, μια οικογένεια. Ο καθένας στηρίζει τον άλλο, θέλουμε να τα πάμε καλά κι έχουμε ανάγκη τα μετάλλια. Η χώρα τα έχει ανάγκη».

-τους στόχους του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου: «Στόχος μου είναι να μπω στον τελικό στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι πολύ δύσκολο και ο ανταγωνισμός θα είναι τεράστιος, αφού θα συμμετέχουν οι καλύτεροι στον κόσμο. Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ».

To Top