Το “έγκλημα” των Χανίων δεν απαλλάσσει κανέναν από τις ευθύνες του! Ούτε την τωρινή διοίκηση και τον προπονητή

Δέκα αγώνες συμπληρώθηκαν χθες με τον τραγέλαφο των Χανίων επί διοίκησης Σκόρδα στον Άρη. Ναι, ο Άρης χθες υπέστη πλαστή ήττα. Ναι, είναι ανδρείκελα Μάνταλος και Γουργιώτης και σε διατεταγμένη υπηρεσία.

Ο Άρης, όμως, δεν είδε καμία διαφορά προς το καλύτερο, ούτε αγωνιστικά, ούτε εξωαγωνιστικά από την μέρα του Δεκέμβρη που επέστρεψε ο Λάμπρος Σκόρδας στην προεδρία.

Το ρητορικό ερώτημα “και ποιος να αναλάμβανε τότε, αφού δεν υπήρχε άλλη λύση” ας το απαντήσει η Κοινωνία Μελών Άρη την Τετάρτη, ας το απαντήσουν τα μέλη του συλλόγου, τα οποία πρέπει να φωνάξουν “παρών” και να σταθούν κοντά στην ομάδα και όχι να γυρίσουν την πλάτη.

Η ιστορία γράφεται με πράξεις, με γεγονότα. Γεγονός είναι ότι ο Άρης ήταν απροστάτευτος από την διαιτησία και πριν αναλάβει (ξανά) ο Σκόρδας και απροστάτευτος είναι και τώρα. Στο ίδιο έργο θεατής… Χρόνια και χρόνια.

Αγωνιστικά δεν άλλαξε κάτι παρότι το ρόστερ ενισχύθηκε με τις μεταγραφές του Ιανουαρίου και ενώ έφυγαν οι τρεις ξένοι της ομάδας. Σε 10 αγώνες ο Άρης μετράει μόλις μία νίκη και τέσσερις ισοπαλίες, τις τρεις στην έδρα της.

“Παίζουμε στο γήπεδό μας στο οποίο ο Αρης δεν κατάφερε να κάνει νίκη εδώ, για πρώτη φορά στην ιστορία του. Αυτό είναι ανεξήγητο!”, είχε πει στις 5 Ιανουαρίου ο Σούλης Παπαδόπουλος εν όψει του αγώνα με τον Απόλλωνα. Τελικά ούτε ο Παπαδόπουλος εξήγησε το ανεξήγητο… Ο Άρης πήρε 7 βαθμούς σε 10 αγώνες.

Δεν υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι για τα σημερινά ευθύνονται μόνο οι διαιτητές, η ΕΠΟ και οι ανύπαρκτοι βουλευτές της Θεσσαλονίκης. Δεν υπάρχει Αρειανός που να θεωρεί ότι πρώτοι υπεύθυνοι είναι οι ίδιοι οι άνθρωποι που δέχονταν τα περασμένα χρόνια τις ψήφους των φιλάθλων και οπαδών για να διοικήσουν.

Οι περασμένες διοικήσεις τις οποίες περνάει “κόσκινο” ο εισαγγελέας εξετάζοντας και αναλύοντας το πόρισμα, αλλά και όσοι άσκησαν διοίκηση πέρσι και φέτος: Διοικούσα επιτροπή, διοίκηση πρωτοδικείου Ψηφίδη, διοίκηση πρωτοδικείου Σκόρδα, διοίκηση Ηλιάδη.

Δεν μπορεί να είναι άμοιρη ευθυνών η παρούσα διοίκηση και για την τρέχουσα θητεία της, με σειρά λαθών και αποφάσεων που επί του πρακτέου πλήττουν το ποδοσφαιρικό τμήμα, όπως π.χ. η επιμονή να πάει κόντρα και στην ΕΠΟ και την ΦΑΕ στο θέμα των δελτίων, ενώ θα μπορούσε να κάνει την προσφυγή στο διοικητικό δικαστήριο. Ένα παράδειγμα είναι αυτό.

Για το χθεσινό στα Χανιά, ναι ήταν σε “αποστολή” Μάνταλος και Γουργιώτης, αλλά τα γεγονότα δεν απαλλάσσουν κανέναν από τις ευθύνες του. Ούτε την τωρινή διοίκηση, ούτε τον προπονητή της ομάδας.

To Top