Το έπος της Μαδρίτης στα 5 μεγαλύτερα “θαύματα” στην ιστορία του Γιουρόπα Λιγκ!

Η νίκη του Άρη επί της Ατλέτικο στο Βιθέντε Καλντερόν είναι το δεύτερο μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό “σοκ” στην ιστορία του Γιουρόπα Λιγκ! Με αφορμή τα “τρελά” αποτελέσματα στην φάση των “32” (εντός έδρας ήττες για Λάτσιο, Άγιαξ από Λουντογκόρετς και Σάλτσμπουργκ) καταγράφηκαν τα μεγαλύτερα σοκ της διοργάνωσης, ένα από τα πέντε ποδοσφαιρικά “θαύματα” του θεσμού.

Το σάιτ givemesport.com ιεράρχησε βάσει ονομάτων και κατάστασης ομάδων τα πέντε μεγαλύτερα σοκ στο Γιουρόπα Λιγκ και στη δεύτερη θέση φιγουράρει το σπουδαίο “διπλό” του Άρη στη Μαδρίτη επί της Ατλέτικο τον Δεκέμβριο του 2010.

Φούλαμ – Γιουβέντους 4-1

Στην πρώτη θέση βρίσκεται η νίκη της Φούλαμ επί της Γιουβέντους με σκορ 4-1 τον Μάρτιο του 2010, νίκη με την οποία οι “Χωριάτες” ανέτρεψαν το εις βάρος τους 3-1 στο Τορίνο και πήραν την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, φτάνοντας ως τον τελικό.

Ατλέτικο – Άρης 2-3

Το σοκ για την Ατλέτικο ήρθε επτά μήνες μετά την κατάκτηση του τροπαίου! Οι Ισπανοί με τους Ντε Χέα, Φορλάντ, Αγκουέρο και Ρέγες στην σύνθεσή τους ηττήθηκαν από τους κίτρινους (δύο γκολ ο Κόκε, ένα ο Λαζαρίδης). Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο άρθρο “η νίκη αυτή έβαλε τον Άρη στην επόμενη φάση και απέκλεισε τους κατόχους του τίτλου”.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπιλμπάο 2-3

Η Μπιλμπάο έφτασε ως τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ το 2012, χρειάστηκε όμως να σοκάρει την Ευρώπη μέσα στο Ολντ Τράφορντ. Η νίκη με 2-3 επί της Γιουνάιτεντ έφερε τους Βάσκους ένα βήμα πριν την πρόκριση, την οποία σφράγισαν στην έδρα τους.

Μέταλιστ – Σάλτσμπουργκ 8-1 (σε δύο αγώνες)

Η ουκρανική ομάδα την περίοδο 2011-12 σόκαρε την Ευρώπη όταν επιβλήθηκε με όλη τη σημασία της λέξης επί των Αυστριακών. Νίκη μέσα στο Σάλτσμπουργκ με 4-0 και νίκη στο Χάρκιβ με σκορ 4-1 έδωσαν την πρόκριση στη Μέταλιστ, που έφτασε τότε έως τα προημιτελικά και εκεί αποκλείστηκε από την Σπόρτιγκ Λισαβώνας.

Τότεναμ – Ίντερ 3-0

Η Τότεναμ διέλυσε την Ίντερ με πρωταγωνιστή τον Γκάρεθ Μπέιλ, που πέτυχε ένα γκολ και είχε συμμετοχή στα άλλα δύο (Σίγκουρντσον, Βερτόνχεν) στο Λονδίνο. Ήταν ένα σοκ για την Ίντερ αυτό, αν και κατάφερε στον επαναληπτικό να στείλει την πρόκριση στην παράταση, όμως εκεί ο Αντεμπαγιόρ “έσωσε” την Τότεναμ…



To Top