ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το αγωνιστικό πλάνο για τον Σίλβα, για ποια θέση προορίζεται…

Στάθηκε άτυχος στην προπόνηση της Παρασκευής, ο Σιαντέ Σίλβα, υπέστη ένα ελαφρύ διάστρεμμα με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ατομικό πρόγραμμα. Η συμμετοχή του όμως στον αγώνα με τον Παναιτωλικό, προς το παρόν, δεν είναι αμφίβολη.

Ο Πορτογάλος επιθετικός έκανε ένα ομολογουμένως εντυπωσιακό ντεμπούτο με την φανέλα του Άρη στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης. Έδειξε πολύ καλά στοιχεία, όπως δύναμη, ταχύτητα και τεχνική κατάρτιση, αν και δεν ήταν στο 100% σε φυσική κατάσταση. Τα τελειώματά του δεν ήταν εύστοχα, όμως έχει τις βάσεις και τον χρόνο για να δουλέψει και σε αυτό το κομμάτι, προκειμένου να το βελτιώσει.

Θα αποδειχθεί ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για τον Άκη Μάντζιο που τον έχει στα βασικά του πλάνα και είναι βέβαιο πως θα του δώσει πολλές ευκαιρίες κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Ένα ερώτημα που τίθεται είναι ποια θέση του ταιριάζει περισσότερο. Αυτή του ακραίου επιθετικού ή στην κορυφή της επίθεσης; Ο Άκης Μάντζιος και οι συνεργάτες του, έχουν πλέον ολοκληρωμένη άποψη για τον 23χρονο ποδοσφαιριστή.

Είναι παίκτης που θέλει χώρο, για να τρέξει με την μπάλα στα πόδια ή να κάνει κίνηση χωρίς αυτήν. Του αρέσει περισσότερο σαν τρόπος παιχνιδιού και με βάση τα αγωνιστικά του στοιχεία, μπορεί να ανταπεξέλθει πιο εύκολα σε αυτό τον ρόλο. Επομένως, οι θέσεις των εξτρέμ είναι αυτές που έχουν το προβάδισμα. Από εκεί και πέρα, ενδεχομένως σε κάποιο παιχνίδι εκτός έδρας, όπου θα υπάρχουν και περισσότεροι ανοιχτοί διάδρομοι εάν ο αντίπαλος έχει την κατοχή της μπάλας, ίσως και να χρησιμοποιηθεί ως φορ, για να εκμεταλλευτεί την ταχύτητά του.

Φυσικά, τίποτα δεν αποκλείεται κατά την διάρκεια της χρονιάς, εάν δείξει βελτίωση στο να τελειώνει τις φάσεις που δημιουργεί ή δημιουργούν γι αυτόν οι συμπαίκτες του.

To Top