ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η εμπιστοσύνη στα χτυπήματα του Ματίγια και τα… πέναλτι!

Σε μία ομάδα που κατά κύριο λόγο θέλει να έχει την μπάλα στα πόδια της και να δημιουργεί, είναι φυσικό επακόλουθο να τις δίνονται πολλές ευκαιρίες να απειλήσει μέσω στατικών φάσεων.

Τα περισσότερα ελεύθερα χτυπήματα, είτε φάουλ, είτε κόρνερ τα αναλαμβάνει ο Χαβιέ Ματίγια, τον οποίο ο Άκης Μάντζιος εμπιστεύεται απόλυτα. Ο Ισπανός έχει… φαρμακερό δεξί πόδι, παρότι υπάρχει ένα θέμα προς επίλυση σε ότι αφορά τα κόρνερ. Στα υπόλοιπα χτυπήματα είναι η ιδανική επιλογή, σύμφωνα με το τεχνικό τιμ των κιτρινόμαυρων.

Ειδικά στα γεμίσματα από πλάγια θέση ή στα απευθείας χτυπήματα φάουλ, ο Ματίγια έχει δώσει πολλές λύσεις τα τελευταία χρόνια που φορά τα κιτρινόμαυρα.

Υπάρχουν όμως και τα πέναλτι. Ο Ματίγια είναι πολύ καλός και σε αυτά, το δείχνει στις προπονήσεις αν και έχει μπροστά του τον… Μπρούνο Γκάμα. Ο Πορτογάλος είναι η νο1 επιλογή για κάθε πέναλτι, όποτε αγωνίζεται και είναι λογικό, καθώς έχει πολύ μεγάλο ποσοστό ευστοχίας. Αν, όμως, σε κάποιο ματς χρειαστεί εναλλακτική επιλογή, δεν αποκλείεται αυτός να είναι ο Χαβιέ Ματίγια…

To Top