ΜΠΑΣΚΕΤ

Το αρνητικό ρεκόρ του Λόκετ και η απουσία του πλέι μέικερ

Η ήττα του Άρη από τον πρωταθλητή Παναθηναϊκό ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη καθώς υπάρχει διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δυο ομάδες. Οι πράσινοι ακόμη και αν λείπουν δυο τρεις πρωτοκλασάτοι παίκτες έχουν βάθος στον πάγκο και μπορούν στο Ελληνικό πρωτάθλημα να καλύψουν τα οποιαδήποτε κενά. Αντίθετα ο Άρης δεν έχει βάθος πάγκου.

Πολλές φορές από την ήττα και μάλιστα με δυνατό αντίπαλο μπορεί να βγουν κάποια συμπεράσματα που θα είναι θετικά για την συνέχεια για την τεχνική ηγεσία που θα πρέπει να διορθώσει .

Βέβαια ήταν γνωστά αυτά και απλά επιβεβαιώθηκαν . Το έχω ξαναπεί ότι ο Άρης με τον Άντονι Κάουαν στην θέση του πόιντ γκαρντ  παίζει ουσιαστικά χωρίς πλέι μέικερ. Ο Αμερικανός είναι σούτινγκ γκαρντ και όχι άσος. Ο νους του είναι πως θα σκοράρει και όχι πως θα οργανώσει το παιχνίδι και θα πασάρει στους συμπαίκτες του. Έτσι μένει ανεκμετάλλευτο το βαρύ πυροβολικό του Άρη στην επίθεση ο Τζέιμς Κέλι ένας παίκτης που αν τροφοδοτηθεί σωστά μπορεί για πλάκα να βάζει 20-25 πόντους στο παιχνίδι .

Ένα άλλο πρόβλημα είναι η αδυναμία του Έρικ Λόκετ να σκοράρει ειδικά έξω από την γραμμή των 6,75μ . Είναι εκπληκτικό και αποτελεί αρνητικό ρεκόρ για ξένο παίκτη σμoλ φόργουρντ να μην έχει πετύχει τρίποντο σε 13 αγώνες και να μετρά 0/21 συνολικά σε προσπάθειες τριών πόντων! Το άσχημο είναι ότι ένας παίκτης που θα μπορούσε να βοηθήσει στον τομέα αυτό ο ταλαντούχος Γιάννης Σιδηροηλίας τραυματίστηκε ξανά και μπήκε για δεύτερη φορά στο χειρουργείο και θα απουσιάσει από τα επόμενα παιχνίδια.

Το θετικό και του αγώνα στο ΟΑΚΑ ήταν η εμφάνιση του Χάνλαν (25πόντους -4 ασίστ) που για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι έδειξε ότι βρήκε τον καλό του εαυτό.

** Το σχόλιο του ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ στο PRESSARIS είναι μια προσφορά του κορυφαίου ζαχαροπλαστείου ΑΜΟΡΕ!

To Top