Το αρνητικό ρεκόρ του ΟΦΗ και όλοι αριθμοί της 9ης αγωνιστικής

Ο ΟΦΗ τη φετινή χρονιά συνεχίζει να σπάει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο.

Πέρσι ο ΟΦΗ είχε ξεκινήσει το πρωτάθλημα με τέσσερις εντός έδρας αναμετρήσεις χωρίς νίκη και αυτή τη σεζόν διεύρυνε το αρνητικό σερί του, αφού πλέον μετρά πέντε αγώνες χωρίς νίκη στο Ηράκλειο και μάλιστα χωρίς να σημειώσει γκολ σε δύο από αυτά. Χωρίς νίκη είχε ξεκινήσει και το 2020-21, όπου πάλι είχε νίκη στο πέμπτο εντός έδρας αγώνα του.

Για πέμπτη διαδοχική χρονιά ο ΟΦΗ δεν κερδίζει τον αγώνα πρωταθλήματος μετά από αναμέτρηση για το Κύπελλο Ελλάδος.

Σύμφωνα με τη στατιστική που δημοσιεύτηκε στο σάιτ της Super League, τους 1000 αγώνες συμπλήρωσε μακριά από την έδρα της η ΑΕΚ για το πρωτάθλημα και τους συνδύασε με νίκη επί του Λεβαδειακού με 2-0. Η πρώτη της εκτός έδρας αναμέτρηση ήταν πριν από 63 χρόνια παρά μια ημέρα, καθώς στις 25 Οκτωβρίου 1959 που έκανε πρεμιέρα η Α’ Εθνική/Super League είχε επικρατήσει με 1-0 του Εθνικού σε εκτός έδρας αναμέτρηση στο στάδιο Καραϊσκάκης.

Σε αυτούς τους χίλιους αγώνες εκτός έδρας έχει 405 νίκες, 309 ισοπαλίες και 286 ήττες.

Η ΑΕΚ αυτή τη σεζόν έφτασε και τους 2000 αγώνες της στην κατηγορία και το έκανε πάλι εκτός έδρας, στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό και πάλι με νίκη 2-0 εκεί.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα δέχθηκε το 1100ό γκολ του στην Α’ Εθνική/Super League και χρειάστηκαν 852 αγώνες για να συμβεί αυτό. Έχει υπέρ του 882, λίγο παραπάνω από ένα σε κάθε παιχνίδι της ιστορίας του στην κατηγορία.

Ο Χουάν Μανουέλ Μουνάφο έπιασε τις 200 συμμετοχές στην Super League και γίνεται ο πρώτος στην ιστορία της ομάδας που το καταφέρνει, με τον Ιγκλέσιας να βρίσκεται πολύ μακριά του, στις 172 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, αλλά και εκείνος έκανε οριακό ρεκόρ με τα χρώματα του Αστέρα Τρίπολης, αφού έχει πλέον 200 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις. (172 πρωτάθλημα – 21 Κύπελλο Ελλάδος – 8 Κύπελλα Ευρώπης).

Ο Βόλος είχε κάνει το καλύτερο του σερί το 2021-22 με τρεις συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα και μάλιστα αυτό συνέβη στην αρχή. Αυτή τη σεζόν έκανε την καλύτερη επίδοση της ιστορίας του στους 108 αγώνες του στην Super League και πλέον μετρά πέντε διαδοχικές νίκες.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έμεινε για 5ο αγώνα εκτός έδρας με τον Ιωνικό χωρίς νίκη και μετρά πλέον τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες. Αυτό συμβαίνει και στην δεύτερη κατηγορία, όπου έχει 5 ισοπαλίες και 5 ήττες με γηπεδούχο τον Ιωνικό.

Το πιο παραγωγικό ξεκίνημα της καριέρας του στην Ελλάδα έχει κάνει ο Μίλος Ντέλισιτς, ο οποίος έφτασε ήδη τα 5 γκολ σε 9 συμμετοχές στο πρωτάθλημα με τον Βόλο. Στις δύο σεζόν του στην ΑΕΛ που είχε 5 γκολ σε κάθε μια από αυτές, δεν είχε βρει δίχτυα τόσες φορές στα πρώτα ματς, ενώ η πιο παραγωγική του σεζόν είναι με 6 γκολ σε 26 ματς πρωταθλήματος με την Λαμία το 2020-21.

To Top