ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Το βάρος στην πειθαρχία και τον επαγγελματισμό – Καθημερινά συνομιλία με τους παίκτες

Ένα σημείο αναφοράς για να περάσει ο Άρης σε ένα καλύτερο επίπεδο είναι να ριχθεί το βάρος στην πειθαρχία και τον επαγγελματισμό…

Όταν ρωτήθηκε ο Ρόμπερτ Παλίκουτσα σχετικά τις “άλλες δραστηριότητες”, κάτι που αποτελεί θέμα και για τον Άρη κι αν υπονοεί δηλαδή τη εξωγηπεδική ζωή κάποιων, τόνισε με έμφαση:

“Είναι μεγάλο πρόβλημα σε κάθε ομάδα, σε κάθε χώρα. Πως λύνεται αυτό; Με την παρουσία μου. Βλέπω, ακούω και τους μιλάω… Έχω εικόνα. Ο χώρος του ποδοσφαίρου είναι μικρός. Σαν ένα χωριό. Ολα μαθαίνονται και όσα κάνεις θα σε ακολουθούν στην καριέρα σου. Δύο από τα πιο σημαντικά πράγματα στο ποδόσφαιρο είναι η πειθαρχία και ο επαγγελματισμός προς τον εαυτό σου και το κλαμπ. Εάν θέλω να πετύχω κάτι στη ζωή μου, πρέπει να αφοσιωθώ σε αυτό. Ένας προπονητής πρέπει να σκέφτεται το επόμενο παιχνίδι. Από τους παίκτες όμως θέλω τη μεγαλύτερη εικόνα”.

Παράλληλα τόνισε ότι: “Μιλάω κάθε μέρα με τους παίκτες. Ξεχωριστά αλλά και σε όλη την ομάδα. Τους μεταφέρω τις σκέψεις μου, τα “θέλω” μου και πού αποσκοπώ για το μέλλον της ομάδας. Η επικοινωνία στο ποδόσφαιρο είναι πολύ σημαντική. Το ποδόσφαιρο ξεκινάει πρώτα από το μυαλό και μετά πάει στα πόδια”.

To Top