ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το γκολ του Γκρέι δεν ήταν αρκετό, αμυντικά κενά και ήττα του Άρη (1-2) από την ΑΕΚ

Ο Άρης προηγήθηκε με τον Γκρέι, αλλά δεν κατάφερε να πάρει κάτι από το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν στο Κλεάνθης Βικελίδης, γνωρίζοντας την ήττα από την ΑΕΚ στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής των πλέι οφ. Η αθηναϊκή ομάδα “καιγόταν” για το αποτέλεσμα και πήρε μια νίκη που την φέρνει “αγκαλιά” με το πρωτάθλημα.

Η ομάδα του Τόλη Τερζή έπαιξε για την τιμή και το γόητρο της, αλλά δεν κατάφερε να ξεπεράσει τις απουσίες της. Στερήθηκε τις υπηρεσίες του Λουίς Πάλμα, του πιο φορμαρισμένου της ποδοσφαιριστή, ενώ δεν αγωνίστηκε και ο ανέτοιμος Φαμπιάνο. Παράλληλα, εκτός όμαδας τέθηκε πριν από τη σέντρα ο Νταμπό για πειθαρχικό παράπτωμα. Σημαντικά τα κενά στο κέντρο της άμυνας, αρκετά και τα προβλήματα μεσοαμυντικά.

ΜΕ ΛΑΖΑΡΟ ΚΑΙ ΡΟΥΠ Η ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΤΟΥ ΑΡΗ

Με τέσσερα νέα πρόσωπα ήταν η ενδεκάδα που παράταξε ο Τόλης Τερζής στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της σεζόν κόντρα στην ΑΕΚ. Ενκουλού, Ρουπ, Χριστοδουλόπουλος και Ντουκουρέ επέστρεψαν στο αρχικό σχήμα. Ήταν η πρώτη φορά, όπου ο Άρης αγωνίστηκε με κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Ενκουλού, Πίρσμαν. Η ενδεκάδα του Άρη: Κουέστα, Εμπακατά, Ενκουλού, Πίρσμαν, Μαζικού, Ντουκουρέ, Ρουπ, Νταρίντα, Γκαρσία, Χριστοδουλόπουλος, Γκρέι.

Ο ΓΚΡΕΪ ΤΟ 1-0 ΑΠΟ ΤΗΝ «ΑΣΠΡΗ ΒΟΥΛΑ»

Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, πίεσε για το γκολ, όμως ο Άρης ήταν αυτός που το βρήκε κόντρα στη ροή του αγώνα, όταν ο Γκρέι στο 17’ ευστόχησε σε χτύπημα πέναλτι (1-0). Το πέναλτι δόθηκε σε ανατροπή του Ματέο Γκαρσία από τον Πινέδα και αφού χρειάστηκε η συνδρομή του VAR, μια και ο Φωτιάς αρχικά είπε «παίζεται»!

«ΑΠΑΝΤΗΣΕ» Η ΑΕΚ ΜΕ ΦΑΝ ΒΕΕΡΤ (1-1)

Στο 23’ η ΑΕΚ «απάντησε» στο γκολ του Άρη. Ο Πινέδα έκλεψε, έπαιξε με τον Γκατσίνοβιτς και μετά ο Μεξικανός πέρασε κάθετη στον Φαν Βέερτ που “άδειασε” τον Ενκουλού και πλάσαρε τον Κουέστα ισοφαρίζοντας για την ΑΕΚ (1-1).

ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ ΤΡΙΛΕΠΤΟ ΑΡΗ

Ο Άρης πέρασε στην αντεπίθεση, ζήτησε το δεύτερο γκολ και είχε ένα εκρηκτικό τρίλεπτο για να σκοράρει (34’-37’) όταν έχασε μοναδικές ευκαιρίες τόσο με τον Νταρίντα από πολύ κοντά, όσο και με τον Γκρέι σε δυο περιπτώσεις, χωρίς όμως να καταφέρουν να βρουν δίχτυα.

Ο ΤΣΟΥΜΠΕΡ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ (1-2)

Η ΑΕΚ ήταν αυτή που πήρε στη συνέχεια τα ηνία του αγώνα και «γύρισε» το ματς με τον Τσούμπερ. Στο 42’ ο Σιμάνσκι προώθησε την μπάλα, ο Τσούμπερ μπήκε στην περιοχή και με δεξί πλασέ βρήκε τη γωνία του Κουέστα για το 1-2. Πολλά κενά στο κέντρο, αλλά και στην άμυνα για τον Άρη, κακή αντίδραση των κιτρινόμαυρων σε αυτή τη φάση, εικόνα που αποτύπωσε την συνολική προβληματική παρουσία μεσοαμυντικά των κιτρινόμαυρων.

«ΕΡΙΞΕ» ΚΑΜΑΤΣΟ ΚΑΙ ΙΤΟΥΡΜΠΕ, ΔΟΚΑΡΙ Η ΑΕΚ

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε τις φάσεις και την εναλλαγή του πρώτου ημιχρόνου. Κυριάρχησαν τα μαρκαρίσματα και η νευρικότητα των δυο ομάδων. Ο Τόλης Τερζής στο 58’ τους Καμάτσο και Ιτούρμπε, περνώντας τον Νταρίντα ως αμυντικό χαφ και ο Άρης αναζήτησε την ισοφάριση. Η ΑΕΚ ήταν αυτή όμως που είχε την κλασική ευκαιρία για γκολ. Στο 65’ ο Άμραμπατ έσπασε στην περιοχή στον Φαν Βέερτ, το μονοκόμματο σουτ του οποίου σταμάτησε στο δοκάρι!

Ο Άρης δεν κατάφερε να βρει διαδρόμους και την ισοφάριση, ενώ η ΑΕΚ κατάφερε να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα, έχοντας το υπέρ της σκορ.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε ελάχιστες καλές στιγμές, ο Άρης προσπάθησε, αλλά δεν κατάφερε,  με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν αυτοί το “τρίποντο”.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρης (Τόλης Τερζής): Κουέστα – Εμπακατά, Ενκουλού, Πίρσμαν, Μαζικού – Ντουκουρέ (58′ Καμάτσο), Νταρίντα, Ρουπ – Ματέο Γκαρσία, Γκρέι (85′ Καμαρά), Χριστοδουλόπουλος (58′ Ιτούρμπε).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης – Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί – Ελίασον (59′ Άμραμπατ), Σιμάνσκι, Πινέδα (68′ Γιόνσον), Γκατσίνοβιτς (83′ Φερνάντες) – Φαν Βέερτ (83′ Ζίνι), Τσούμπερ (67′ Μάνταλος).

Διαιτητής: Βασίλης Φωτιάς
Α’ Βοηθός: Χασάν Κούλα
Β’ Βοηθός: Ανδρέας Μεϊντάνας
4ος διαιτητής: Θανάσης Τζήλος
VAR: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος
AVAR: Τρύφων Πετρόπουλος.

 

To Top