Χωρίς κατηγορία

Το “δαχτυλίδι της φωτιάς”, τα 100 χρόνια και τα 300.000 ευρώ που μάζεψαν οι οπαδοί (videos)

Το “Ultras World” κατέγραψε και αυτήν την εβδομάδα το ΤΟΡ-5 των καλύτερων κερκίδων του κόσμου. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην κερκίδα της Λέφσκι, η οποία γιόρτασε τα 100 της χρόνια, με τους φιλάθλους της να μαζεύουν χρήματα για το φιλικό με την Λάτσιο, κάνοντας το “δαχτυλίδι της φωτιάς”, όπως είχαν κάνει πριν μερικά χρόνια στο Χαριλάου οι οπαδοί του Άρη.

Συγκεκριμένα:

Η 5η θέση ανήκει στον τελικό κυπέλλου της Βοσνίας, μεταξύ Σαράγεβο και Σέλικ. Σε ένα γήπεδο (όχι και τόσο γεμάτο) οι οπαδοί της Σαράχεβο κατάφεραν και δημιούργησαν από το πεταλάκι τους την ατμόσφαιρα που αρμόζει σε έναν τελικό κυπέλλου!

Στην Σουηδία για την 4η θέση όπου Τζούνγκαρντεν και Γκότερμπογκ τα είπαν, με τους γηπεδούχους να δίνουν ένα άτακτο χρώμα με στην εξέδρα με τα καπνογόνα που άναψαν! Πυρσοί και όλα τα συναφή έβαλαν στην εξέδρα φωτιά!

Επόμενο ένα εκπληκτικό παιχνίδι και ιστορικό αφού ο Ερυθρός Αστέρας κατάκτησε το πρωτάθλημα στην Σερβία μετά από 6 χρόνια! Ένα τρόπαιο αφιερωμένο στον οργανωτή της εξέδρας που έχασε πρόσφατα την ζωή του (Velibor Drunjic). Οι κόκκινοι του Βελιγραδίου το πανηγύρισαν με την καρδιά τους!

Στην 2η θέση η Λεγκία Βαρσοβίας σε ένα παιχνίδι που παρόλο που δε το κέρδισε, είχε ήδη κατακτήσει το πρωτάθλημα απ’την προηγούμενη μέρα και τα πανηγύρια είχαν είδη αρχίσει, και συνέχισαν αργότερα στο κέντρο της Βαρσοβίας όπου και κράτησαν μέχρι αργά κάνοντας την νύχτα μέρα!

Πρώτη αυτή την εβδομάδα είναι η Λέφσκι Σόφιας που γιόρτασε τα εκατοστά της γενέθλια σε φιλικό αγώνα με την Λάτσιο. Το συγκεκριμένο παιχνίδι οργανώθηκε και καλύφθηκε οικονομικά από τους οργανωμένους οι οποίοι συγκέντρωσαν ένα ποσό της τάξεως των 300χιλ. Για να φέρουν τη Λάτσιο με την οποία υπάρχουν ισχυροί φιλικοί δεσμοί μεταξύ των οπαδών τους. Η κορεογραφία που ετοίμασαν σκέπασε όλο το γήπεδο και το «pyro show» έκανε τον ουρανό να λάμψει στην κυριολεξία!

Δείτε το βίντεο των Ultras, αλλά θυμηθείτε και την κιτρινόμαυρη κερκίδα:

 

To Top