Το διαζύγιο είναι δεδομένο, ο Καστίγιο αποχωρεί… Το θέμα είναι πώς;

Οι οριακές καταστάσεις στις οποίες έχει περιέλθει ο Άρης απαιτούν ρεαλισμό. Και φυσικά χρήματα, ειδικά από τη στιγμή που χάθηκε τόσο πολύτιμο έδαφος και σπαταλήθηκε χρόνος. Ένα από τα θέματα που προσεγγίζεται με ρεαλισμό είναι το θέμα του Νέρι Καστίγιο.

Η σκληρή πραγματικότητα είναι μια: ο Καστίγιο θα αποχωρήσει από τον Άρη. Το θέμα είναι πώς; Ποια είναι τα δεδομένα της υπόθεσης Καστίγιο;

  1. Στην τελευταία συνάντηση με τον εκπρόσωπό του ξεκαθαρίστηκε στη διοίκηση ότι: «η υπομονή των… δώδεκα μηνών που επέδειξε εξαντλήθηκε». Είναι γεγονός ότι ο 28χρονος επιθετικός δεν πήρε ούτε ένα ευρώ από το υψηλότατο συμβόλαιο των 550.000 ευρώ, ενώ έχει να λαμβάνειν και από την περσινή συνεργασία!
  2. Η πλευρά Καστίγιο ζήτησε την άμεση καταβολή των 190.000 ευρώ που αφορούν οφειλές μέχρι 31/12/11 και το υπόλοιπο ποσό σε έξι δόσεις. Εφόσον την μέχρι την Τρίτη δεν γίνει η ενεργοποίηση μιας τέτοιας συμφωνίας τότε, όπως διαμηνύθηκε ο δρόμος της προσφυγής αποτελεί… μονόδρομος.
  3. Εφόσον ο Άρης βρει λύση για να καταβληθούν τα χρήματα αυτά και να ενεργοποιηθεί ο συγκεκριμένος διακανονισμός, την επόμενη ώρα θα συζητηθεί το θέμα της λύσης της συνεργασίας. Άρης και Καστίγιο έχουν ένα χρόνο ακόμη συμβόλαιο 550.000 ευρώ. Αυτά τα χρήματα δεν μπορεί να τα «σηκώσει» ο σύλλογος. Σε ένα συναινετικό διαζύγιο, οι κίτρινοι θα απαλλαγούν από ένα τόσο βαρύ οικονομικό φορτίο. Περίπτωση να κρατήσει ο Άρης τον Καστίγιο με τα χρήματα αυτά δεν υπάρχει. Ούτε μπορεί να γίνει συζήτηση στην λογική μείωσης των αποδοχών τη στιγμή που υπάρχουν προτάσεις από το εξωτερικό για τον παίκτη, με πιο ελκυστική αυτή της Μεξικάνικης Πατσούκα. Συναισθηματισμοί δεν χωρούν για καμία από τις δυο πλευρές…
  4. Σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση, τότε η προσφυγή θα είναι μια ακόμη θηλιά στον λαιμό του συλλόγου, μια και η χρηματική απαίτηση θα εκτοξευθεί στο 1.200.000 ευρώ! Ένα σενάριο που απεύχονται στον Άρη, οι παράγοντες του οποίου, μάλιστα, εξήγησαν για μια ακόμη φορά πώς έχει η κατάσταση καθώς και τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Αυτή είναι η κατάσταση στην υπόθεση Καστίγιο. Το διαζύγιο είναι δεδομένο. Το ερώτημα είναι με ποιο τρόπο θα επέλθει, με τον Άρη να επιδιώκει όσο τον δυνατόν μικρότερες οικονομικές θυσίες.

To Top