ΑΠΟΨΕΙΣ

Το διπλό “έλλειμμα” του Άρη… Χωρίς ψυχή και σχέδιο δεν κερδίζεις ούτε ντέρμπι, ούτε… διαιτητή!

Ο Άρης έχασε το πρώτο παιχνίδι, ντέρμπι μάλιστα, του 2023, χωρίς να παρουσιαστεί αντάξιος των απαιτήσεων και των περιστάσεων. Σίγουρα ναι, το σκορ κρίθηκε με ένα γκολ, το οποίο ήταν ξεκάθαρα επιθετικό φάουλ, είχε προηγηθεί ένα τραβηγμένο από τα μαλλιά πέναλτι που “έσβησε” ο Κουέστα από τον “λογαριασμό” του αγώνα, και γενικά είχε να αντιμετωπίσει μια κάθε άλλο παρά καλή διαιτησία από τον Μπόγκναρ.

Όμως παρά τη διαιτησία… φάντασμα, ο ίδιος ο Άρης έμοιαζε… φάντασμα του καλού του εαυτού. Είναι αγώνες, γι αυτό τους λένε ντέρμπι, όπου στην αφετηρία χρειάζονται δυο σημαντικά συστατικά για την επιτυχία: ψυχή και αγωνιστικό σχέδιο… Ο Άρης χθες έδειξε να μην τα έχει και τα δυο, παρουσιάστηκε πολύ… σοφτ για τέτοιο ντέρμπι και “χάθηκε” μέσα στα λάθη και τις αδυναμίες του.

Δεν είναι τυχαίο ότι ελάχιστοι ήταν οι παίκτες που διασώθηκαν. Οντουμπάτζιο, Κουέστα, ανήκουν σε αυτή την λίστα και ο Μαντσίνι κατά διαστήματα. Από κει και πέρα, μια ομάδα, η οποία μπορεί πριν λίγες μέρες να κέρδισε και τον διαιτητή και τον VAR, όμως χθες δεν μπορούσε να ξεπεράσει ούτε αυτούς, ούτε τον κακό της εαυτό, ακόμη κι αν έπαιζε μέχρι το πρωί.

Ο Άρης ήταν απών σχεδόν στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου μέρους, προσπάθησε να ισορροπήσει στο δεύτερο μέρος, με την είσοδο του Μάνου Γκαρθία, απέναντι σ’ έναν ΠΑΟΚ που οπισθοχώρησε οπισθοχωρεί. Όμως και πάλι δεν είχε σχέδιο και ψυχή. Κι έναν τέτοιο ποδοσφαιρικό “πόλεμο” δεν τον κερδίσεις ούτε με μια δυο διάσπαρτες… τουφεκιές, ούτε με ποδοσφαιρική φλυαρία.

Ο Ιανουάριος είναι άκρως απαιτητικός για τον Άρη. Μόλις ξεκίνησε ο καθοριστικός μαραθώνιος που θα δείξει μέχρι πού μπορεί να πάει η… βαλίτσα σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Ένας μήνας στον οποίο δεν συγχωρείται καμία επανάληψη της ίδιας εικόνας.

 

To Top