Το… “δόρυ” του Άρη έχει γενέθλια

Ο Ντίνος Κούης γιορτάζει σήμερα τα γενέθλιά του… Μια ξεχωριστή μέρα για έναν ποδοσφαιριστή που εκφράζει τη «ζωντανή» ιστορία του κιτρινόμαυρου συλλόγου. Το «δόρυ» του Άρη, έχει μεγάλη προσφορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο και την αναγνώριση φίλων και αντιπάλων…

Ο Κούης είναι ο πρώτος σκόρερ του Άρη στην Α’ Εθνική (142 τέρματα), καθώς και ο ρέκορντμαν συμμετοχών της ομάδας στο ανώτατο επίπεδο (473 αγώνες). Σήμερα κλείνει τα 58 του χρόνια και είναι σίγουρο ότι έχει την κοινή αγωνία, όπως όλων των Αρειανών να δρομολογηθούν όλες εκείνες οι κινήσεις ώστε να βρει ο Άρης τον δρόμο του.

Ο Κούης γεννήθηκε το 1955 στην Ξυλόπολη. Από το 1974 που άφησε τον Αγροτικό Αστέρα  για τον Άρη μέχρι και το 1991 (3 Φεβρουαρίου σε αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό) φόρεσε ΜΟΝΟ την φανέλα με το σήμα του “θεού του πολέμου” στο στήθος. Έκανε το ντεμπούτο του στις 6 Οκτωβρίου σε ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο Χαριλάου (νίκη με 2-1 για τον Άρη).

Διακρίσεις και Επιτεύγματα

  • Πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στο Πρωτάθλημα για τον Άρη με 142 γκολ (54 με κεφαλιά,39 με σούτ, 35 με πέναλτι και 14 με απευθείας εκτελέσεις φάουλ).
  • Πρώτος σκόρερ στις ευρωπαικές διοργανώσεις για τον Άρη με 7 γκολ.
  • Ρέκορντμαν συμμετοχών για τον Άρη στο Πρωτάθλημα με 473 συμμετοχές.
  • 1981: πρώτος σκόρερ του Πρωταθλήματος με 21 γκολ.
  • Στην 17ετή καριέρα του ποτέ δεν αντίκρυσε κόκκινη κάρτα.

Οι πιο θερμές ευχές από το PRESSARIS στον μεγάλο Κούη!

To Top