Το δώρο γενεθλίων του PRESSARIS στον Αλεξανδρή και η… έκπληξη από τον Κερούς! (photostory)

Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής γιορτάζει σήμερα τα 61α γενέθλιά του και το PRESSARIS του ετοίμασε μια έκπληξη λίγο πριν την έναρξη της απογευματινής προπόνησης. Μια τούρτα γενεθλίων περίμενε τον «τίγρη» που έσβησε τα κεράκια παραλαμβάνοντας την από τα χέρια του Σέρχιο Κερούς, στο γραφείο του στο Αλεξάνδρειο!

Η επιλογή του Αμερικανού με το γερμανικό διαβατήριο δεν έγινε τυχαία καθώς έχει εκφράσει αρκετές φορές τις ευχαριστίες του και την ευγνωμοσύνη του προς το πρόσωπο του Έλληνα προπονητή που τον πίστεψε, δούλεψε μαζί του, του έδωσε πολλές ευκαιρίες και τα αποτελέσματα έχουν αρχίσει να φαίνονται.

Ο Θεσσαλονικιός προπονητής μετά τον αρχικό αιφνιδιασμό έδειξε να απολαμβάνει την έκπληξη σε μια χρονιά που παρά τα προβλήματα και τις δυσκολίες είναι ιδιαίτερη γι’ αυτόν. Όπως ξεχωριστά είναι και τα φετινά γενέθλιά του, που τον βρίσκουν στον πάγκο της μεγάλης του αγάπης.

«Απολαμβάνω από την αρχή της χρονιάς την παρουσία μου στην ομάδα του Άρη. Ήταν ένα όνειρο για μένα να επιστρέψω στην ομάδα από την οποία ξεκίνησα. Στην ομάδα, με την οποία δέθηκα περισσότερο από κάθε άλλη και υποστήριζα από μικρό παιδί. Είναι ευτυχής συγκυρία που βρίσκομαι εδώ και αγωνίζομαι γι’ αυτήν από άλλο πόστο πλέον, γιατί όταν πρωτοήρθα ήμουν αθλητής και προσπαθούσαμε να κάνουμε τον Άρη πρωταθλητή, κάτι που το πετύχαμε μετά από οκτώ χρόνια (σ.σ. 1979). Τώρα γύρισα σαν προπονητής με την ίδια φιλοδοξία και τα ίδια όνειρα. Να κάνουμε τον Άρη να βρεθεί πάλι στην κορυφή, με πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια βέβαια γιατί οι εποχές έχουν αλλάξει», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Φεβρουάριος είναι ένας μήνας που έχει σημαδέψει την καριέρα του Βαγγέλη Αλεξανδρή. Πριν από 33 χρόνια (σ.σ. το 1979) πανηγύρισε με τον Άρη το πρώτο πρωτάθλημα της νεότερης ιστορίας του συλλόγου και ήταν τα προεόρτια της έναρξης της αυτοκρατορίας των κίτρινων:

«Θυμάμαι πως σ’ ένα Σαββατοκύριακο του Φλεβάρη δώσαμε δυο πολύ κρίσιμα παιχνίδια. Το Σάββατο αγωνιστήκαμε κόντρα στον Ολυμπιακό και την επόμενη μέρα παίξαμε με τον Σπόρτιγκ. Ο Ολυμπιακός διεκδικούσε κι εκείνος το πρωτάθλημα και αν χάναμε τα πράγματα θα γίνονταν πιο δύσκολα για μας. Ευτυχώς τον κερδίσαμε και την Κυριακή νικήσαμε και τον Σπόρτιγκ που διεκδικούσε τη δεύτερη θέση. Ένας αγώνας που έμεινε στην ιστορία γιατί ο Χάρης Παπαγεωργίου είχε σημειώσει 60 πόντους. Ουσιαστικά με τις δυο νίκες αυτές εξασφαλίσαμε το πρωτάθλημα».

Η σημερινή κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ είναι πολύ δύσκολη όπως σε ολόκληρη την κοινωνία λόγω της οικονομικής κρίσης. Με εφόδια την όρεξη για δουλειά και το πάθος για διάκριση ο Αλεξανδρής, οι συνεργάτες του, οι παίκτες και το υπόλοιπο τιμ προσπαθούν να ανταποδώσουν στον κόσμο την αγάπη και την εμπιστοσύνη που τους δείχνει τη φετινή σεζόν.

Η τοποθέτησή του, ήταν εύγλωττη: «Υπάρχει πολύ μεγάλη διάθεση. Ξέρουμε πως είναι περίοδος πολύ άσχημη για όλον τον ελληνικό λαό. Εμείς εργαζόμαστε με πολύ μεγάλη διάθεση. Είμαστε αγαπημένοι και προσπαθούμε να δίνουμε χαρά τουλάχιστο στο δικό μας τον κόσμο μας παρακολουθεί και μας συμπαρίσταται. Δεν έχουμε πολύ μεγάλο προϋπολογισμό, τα οικονομικά μας είναι περιορισμένα αλλά υπάρχει πολύ μεγάλο πάθος για δουλειά και διάκριση. Και μέσα από τα αποτελέσματα να μπορέσουμε να επιστρέψουμε όλη αυτή την αγάπη του κόσμου που την εισπράττουμε με την παρουσία του, με τα μηνύματα του και με την στήριξη του προς όλους μας».

Δείτε μέσα από το φωτορεπορτάζ, το δώρο γενεθλίων του PRESSARIS στον Αλεξανδρή με τη… βοήθεια του Σέρτζιο Κερούς:
{gallery}siridis/alexandris_bday{/gallery}

To Top