Το ελληνικό σερί στο ντραφτ συνεχίζεται

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο επιλέχθηκε στο Νο. 60 του ντραφτ κι έτσι συνέχισε το σερί ελληνικών παρουσιών στη διαδικασία από το 2012 και μετά.

Το περίμενες 4 χρόνια! Ήρθε η στιγμή να απολαύσεις το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Stoiximan.gr! Αμέτρητα Στοιχήματα και πλούσιο παιχνίδι κάθε μέρα! 

Οι πόρτες του ΝΒΑ έχουν ανοίξει διάπλατα για Ευρωπαίους παίκτες τα τελευταία χρόνια και οι Έλληνες το εκμεταλλεύονται. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό πως από το draft του 2012 κι έπειτα, η Ελλάδα έχει τουλάχιστον έναν εκπρόσωπο στη διαδικασία κάθε χρονιά.

Φέτος, ο Κώστας Αντετοκούνμπο ήταν αυτός που διαιώνισε το σερί με την επιλογή του στο Νο. 60, ενώ είχαν προηγηθεί άλλες έξι περιπτώσεις. Τον… χορό είχε ανοίξει το 2012 ο Κώστας Παπανικολάου (Νο. 48 από τους Νιου Γιορκ Νικς) και τον συνέχισαν κατά σειρά (2013, 2014) οι Γιάννης Αντετοκούνμπο (Νο. 15 από τους Μιλγουόκι Μπακς) και Θανάσης Αντετοκούνμπο (Νο. 51 Νιου Γιορκκ Νικς).

Το 2015 ο Δημήτρης Αγραβάνης επιλέχθηκε στο Νο. 59 από τους Ατλάντα Χοκς, ενώ το 2016 ο Γιώργος Παπαγιάννης έγραψε ιστορία όντας το υψηλότερο pick (Νο. 13 τους Φοίνιξ Σανς και παραχωρήθηκε με ανταλλαγή στους Σακραμέντο Κινγκς). Πέρσι, την Ελλάδα εκπροσώπησε ο Τάιλερ Ντόρσεϊ που ήταν επιλογή στο Νο. 41 από τους Ατλάντα Χοκς.

To Top