ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Το “εμείς” πάνω από το “εγώ”, για έναν Άρη μόνο… Κόντρα σε όλους και όλα!

Η εβδομάδα που ολοκληρώνεται υπήρξε απόλυτα διδακτική, τη στιγμή που ήδη μετράμε αντίστροφα για το σημαντικότερο ματς της σεζόν, μέχρι… το επόμενο! Stoiximan.gr: Θα επιστρέψει ως πρώτος ο Άρης στη Superleague;

Η ανάγκη για ηρεμία και η διατήρηση του καλού κλίματος που υπάρχει εντός της ομάδας, από την αρχή της φετινής σεζόν, οδήγησε στην απόφαση να βγει από την… καραντίνα, ο Κενάν Μπαργκάν και να επιστρέψει στις υποχρεώσεις του με την ομάδα.

Κυρίως, γιατί ακολουθεί μία τετράδα εξαιρετικά δύσκολων και απαιτητικών αναμετρήσεων, στην οποία άπαντες θέλουν να είναι απόλυτα προσηλωμένοι. Ο λόγος της απόφασης δεν δείχνει να είναι απόλυτα αγωνιστικός -τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα- καθώς ο 29χρονος εξτρέμ θέλει αρκετό χρόνο, προκειμένου να καλύψει το χαμένο έδαφος. Άρα είναι εντελώς άτοπο να υποστηρίζει κανείς, πως η επιστροφή του γίνεται για αγωνιστικούς λόγους, μετά τον τραυματισμό του Λούκα Μιλούνοβιτς.

Ο ίδιος φέρεται να έδειξε μεταμέλεια για την συμπεριφορά του τους τελευταίους μήνες, κάτι που εκτιμήθηκε και που μένει να αποδειχθεί στην πράξη και όχι στα λόγια, όπως έγινε και την τελευταία φορά…

Με την απόφασή του να δεχθεί πίσω τον Κενάν Μπαργκάν, ο Δημήτρης Σπανός, απέδειξε πως λειτουργεί με γνώμονα το ξεκάθαρο συμφέρον της ομάδας.

Το γεγονός, πως ο προπονητής του Άρη, έριξε νερό στο κρασί του (για μία ακόμα φορά) και συμφώνησε να επιστρέψει ο 29χρονος εξτρέμ, αποδεικνύει πως στο μυαλό του υπάρχει μόνο η άνοδος της ομάδας, δίχως να στέκεται σε πρόσωπα, συμπάθειες είτε αντιπάθειες. Ακριβώς όπως πρέπει να λειτουργεί ένας προπονητής αλλά και ένας παίκτης με τη σειρά του.

Το είχε δείξει, άλλωστε, και με τον τρόπο που διαχειρίζεται το ρόστερ, καθ΄όλη τη διάρκεια της σεζόν, καθώς ευκαιρίες από τον ίδιο πήραν όλοι οι ποδοσφαιριστές της ομάδας, ενώ όποτε κάποιος τις εκμεταλλεύτηκε επιβραβεύτηκε, αγωνιζόμενος ξανά.

Σε όλους μας αποδείχθηκε για μία ακόμα φορά, πως ο φετινός Άρης είναι… ΟΜΑΔΑ. Με όλη τη σημασία της λέξεως. Ομάδα που ξεκίνησε σαν μία γροθιά από την αρχή της σεζόν, με τις καλές της στιγμές, τα προβλήματά της, τις κόντρες της. Αλλά με ένα στόχο: την ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ!

Αυτός ο στόχος, δέχθηκε “πόλεμο” από την αρχή της χρονιάς. Είτε μέσω αγωνιστικού χώρου, είτε ακόμα κι εκτός, με την “νεκρανάσταση” άλλων ομάδων, κατά τη διάρκεια της χρονιάς, ώστε να κλυδωνιστεί αυτή η προσπάθεια. Δίχως να τα καταφέρνουν. Όπως και να έχει, όμως, ο Άρης πάντοτε λειτουργούσε μόνος εναντίον όλων, είναι μαθημένος σε αυτό!

Γι αυτό ποτέ δεν ήταν μέλος καμίας “παράγκας”, δεν είχε ανάμειξη με κανένα Kοριόπολις και καμία εγκληματική οργάνωση. Ούτε προσπάθησε να επιβάλλει την… μούφα εξυγίανση, με τα… κουμπούρια! Ο Άρης πάντα υπήρξε τίμιος και αξιοπρεπής. Κι ας τον κατακρίνουν κάποιοι που πάντα προχωρούσε με τον… σταυρό στο χέρι. 

Τουλάχιστον, μετά από τέσσερα χρόνια μακριά από την μεγάλη κατηγορία, διατηρεί αυτό, που έχουν χάσει εδώ και χρόνια, όλοι μα όλοι, από τον Βορρά μέχρι το Νότο: ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ!

 

 

To Top