Το εντυπωσιακό ρεκόρ του Άρη στα Ιλίσια! Κράτησε τον αντίπαλο για 20 λεπτά χωρίς σκορ!

Η άμυνα του Άρη στα Ιλίσια τσάκιζε κόκκαλα χθες. Ίσως γιατί όλοι αντιλήφθηκαν την κρισιμότητα του αγώνα, ίσως γιατί και ο αντίπαλος ούτε τόσο ποιοτικός ήταν και έπαιζε και με την πλάτη στον τοίχο. Σημασία έχει πως οι κίτρινοι παρουσίασαν εξαιρετικό πρόσωπο στην άμυνα και κατέγραψαν ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό στατιστικό στοιχείο.

Ποιο είναι αυτό; Για 20 αγωνιστικά λεπτά, για τον μισό αγώνα δηλαδή, κατάφεραν όχι απλά να περιορίσουν τον αντίπαλό τους, αλλά να τον εξουδετερώσουν στο 100%. Ο Άρης χθες κράτησε δύο φορές τον Ηλυσιακό χωρίς σκορ για 10 λεπτά! Επί της ουσίας ο αντίπαλος των κίτρινων σκόραρε μόνο σε ένα ημίχρονο!

Πιο συγκεκριμένα, οι κίτρινοι δεν δέχθηκαν πόντο από τον Ηλυσιακό από το 7ο έως το 17ο λεπτό. Τότε το 11-10 έγινε 11-22 για τον Άρη. Στο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 44-39 (29’) και δέκα λεπτά μετά, στο 39’ του αγώνα, ένα λεπτό πριν το τέλος, το σκορ ήταν 44-57! Συνολικά, ο Ηλυσιακός δεν σκόραρε ούτε πόντο στον μισό αγώνα.

Εννοείται πως αιτία ήταν η αμυντική λειτουργία των παικτών του Άρη, αλλά και η πίεση που υπήρχε στον αντίπαλο για το αποτέλεσμα σε συνάρτηση με την ποιότητα. Είναι, όμως, βέβαιο πως αν συνεχίσει ο Άρης σε αυτό το τέμπο αμυντικά, τότε είναι σε θέση να πετύχει το απόλυτο νικών έως το φινάλε της κανονικής διάρκειας.

 

To Top