Το επιθετικό πρόβλημα και η παραβίαση του ωραρίου

Ο Πέτρος Πασσαλής περνάει από το… μικροσκόπιο την 5η αγωνιστική και στέκεται ιδιαίτερα στην εμφάνιση του Άρη σχολιάζοντας τα όσα είδε και τα όσα νομίζει ότι πρέπει να γίνουν…

Καλό υπόλοιπο ημέρας όπου και αν είστε ότι και αν κάνετε. Η πέμπτη αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε, τα ερωτήματα όμως παραμένουν. Ποιες θα είναι οι ομάδες που θα συμπληρώσουν τη δεκαεξάδα που απαιτείται για να υπάρχουν ολοκληρωμένες αγωνιστικές υποχρεώσεις για όλους τους συμμετέχοντες; Η Αναγέννηση Επανωμής μήπως αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής στη SUPER LEAGUE;

Τα κάνουν όλα αυτά για να διώξουν από τα γήπεδα και αυτούς που έχουν απομείνει; Θα παραδοθεί ή θα συλληφθεί ο Μάκης Ψωμιάδης για να δηλώσει ξανά πολιτικός κρατούμενος και να αφεθεί ξανά ελεύθερος; Ερωτήματα που στην φαρσοκωμωδία που ζούμε σε αθλητικό επίπεδο παραμένουν αναπάντητα. Την εβδομάδα που μας πέρασε οι ομάδες αντί να αυξηθούν μειώθηκαν με την απόφαση υποβιβασμού του Αστέρα Τρίπολης. Να δούμε ποιες ομάδες θα υποβιβαστούν και ποιες θα προβιβαστούν αυτήν την εβδομάδα.

Οι αγώνες της Κυριακής ανέδειξαν ορισμένους πρωταγωνιστές. Θα ήθελα να αναφερθώ σε δύο από αυτούς. Τον Μάρκο Βελλίδη που με τις αποκρούσεις του κράτησε τον βαθμό της ισοπαλίας για την ομάδα του και τον Κώστα Μήτρογλου που με τις εμφανίσεις του και την εκτελεστική του δεινότητα αποδεικνύει το πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του επιθετικού που ξέρει να τοποθετείται και να σκοράρει. Δυστυχώς, σε αντίθεση με τον Μήτρογλου, τα πρώτα δείγματα γραφής αλλά και το βιογραφικό των επιθετικών του ΑΡΗ δεν επιτρέπουν αισιόδοξες σκέψεις σχετικά με την αποτελεσματικότητα τους.

Όπως φάνηκε και στο παιχνίδι με τη SKODA Ξάνθη το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο ΑΡΗΣ είναι μεγάλο και δύσκολα μπορεί να λυθεί από τον Ιάκομπ και τον Τσέζαρεκ που είναι τα δύο σέντερ φορ κρούσης της ομάδας. Πιθανότατα ο κύριος Τσιώλης θα προσπαθήσει να λύσει το πρόβλημα με την αξιοποίηση ποδοσφαιριστών από τον χώρο της μεσοεπιθετικής γραμμής. Υπάρχουν αρκετοί αξιόλογοι ποδοσφαιριστές που μπορούν να αξιοποιηθούν και να αποτελέσουν τη λύση του προβλήματος. Υπήρξαν και αμυντικά κενά που είναι ευκολότερο να καλυφτούν, γιατί το να έχεις μία σωστή αμυντική συμπεριφορά δεν προυποθέτει ταλέντο αλλά σωστή σκέψη, τοποθέτηση και συγκέντρωση.

Σίγουρα είναι ανησυχητικό το ότι έπειτα από τρεις αγώνες ο ΑΡΗΣ δεν έχει σκοράρει και παρουσιάζει και αμυντικά κενά. Οι ακραίες συμπεριφορές όμως και τα λαϊκά δικαστήρια δε βοήθησαν ποτέ κανέναν ποδοσφαιριστή να γίνει καλύτερος. Η εσωστρέφεια που αποτελεί αποτέλεσμα του άσχημου ξεκινήματος στο πρωτάθλημα πρέπει να καταπολεμηθεί και να μη δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα στη λειτουργία του αγωνιστικού τμήματος.

Γίνεται πολύ μεγάλη κουβέντα εδώ και δύο χρόνια περίπου για κρούσματα ποδοσφαιριστών που παραβιάζουν το ωράριο. Η λύση του προβλήματος είναι απλή και βρίσκεται αποκλειστικά και μόνο στα χέρια της διοίκησης. Υποδειγματική τιμωρία ενός ώστε να συνετιστούν όλοι οι υπόλοιποι. Δεν μπορεί να σέρνεται το συγκεκριμένο θέμα στις εφημερίδες έπειτα από κάθε αποτυχία του ΑΡΗ και να αποτελεί θέμα συζήτησης το ξενύχτι του τάδε ή του δείνα ποδοσφαιριστή. Μια λύση άμεση και δραστική είναι απαραίτητη.

Μέχρι την επόμενη εβδομάδα να είστε καλά.

To Top