Το ηθικό «φάουλ» του Γεωργιάδη, οι αποστάσεις του Ηλιάδη και τα αντανακλαστικά της ΚΜΑ

Η τελευταία μέρα των εγγραφών-ανανεώσεων ανέβασε ακόμη περισσότερο τους τόνους στον Άρη. Οι μαζικές εγγραφές της τελευταίας ημέρας και η ανακοίνωση της Κοινωνίας Μελών είχαν ως αποτέλεσμα να ανέβει η… αδρεναλίνη στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο.

Όπως σημειώσαμε σε άλλο ρεπορτάζ, στις 9 το βράδυ της Τετάρτης ολοκληρώθηκε η προθεσμία για όσα άτομα ήθελαν να εγγραφούν ή όσα μέλη ήθελαν να ανανεώσουν την εγγραφή τους, ενόψει των εκλογών του Σαββάτου. Είναι χαρακτηριστικό ότι το τελευταίο 48ωρο, με αποκορύφωμα τη χθεσινή μέρα, παρουσιάστηκαν μαζικές εγγραφές και ανανεώσεις δείγμα του προεκλογικού «πυρετού» που έχει φουντώσει με φόντο τις εκλογές της 25ης Μαΐου.

Οι υπολογισμοί αναφέρουν ότι μόνο χθες οι εγγραφές άγγιξαν τα 200 άτομα, ενώ οι ανανεώσεις ξεπέρασαν τα 50, σε μια προσπάθεια των δυο υποψήφιων ψηφοδελτίων να πετύχουν την μαζικότερη συμμετοχή κι εκπροσώπηση.

Μέσα από αυτήν τη διαδικασία υπήρξε το ηθικό «φάουλ» του Κώστα Γεωργιάδη. Σύμφωνα με μαρτυρίες άλλων μελών του φορέα και στελεχών της ΚΜΑ, το νυν μέλος του δ.σ. και μέχρι πρόσφατα προσωρινός πρόεδρος, προσήλθε στη γραμματεία, έχοντας ταυτότητες και φωτοτυπίες ταυτοτήτων φίλων του Άρη και έκανε πάνω από δέκα μαζικές εγγραφές, καταβάλλοντας το σχετικό αντίτυπο. Από το περιβάλλον του, τονίζεται ότι εξυπηρέτησε κάποιους φίλους και ακολουθήθηκε με κάθε νομιμότητα η διαδικασία, όμως, σε κάθε περίπτωση, προκύπτει σημαντικό ηθικό ζήτημα, εξαιτίας της ιδιότητάς του. «H γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια…».

Θυμίζουμε ότι ο πρόεδρος της ΚΜΑ Πάνος Στεφανίδης στη γενική συνέλευση της Δευτέρας τόνισε ότι το δ.σ. θα μείνει αμερόληπτο και μακριά από οποιαδήποτε διαδικασία σχετικά με την ψηφοφορία των δυο ψηφοδελτίων. Ο Γεωργιάδης έμεινε εκτεθειμένος ηθικά.

Το δ.σ. της ΚΜΑ έδειξε σίγουρα αντανακλαστικά και ίσως  για πρώτη φορά στα χρονικά εγκαλεί μέλος της, για τη συμπεριφορά του, καλώντας τον ουσιαστικά σε απολογία και δημοσιοποιώντας την ενέργειά της.

Την ίδια ώρα, όπως σημειώσαμε και χθες από το επιτελείο του Δημήτρη Ηλιάδη τόνιζαν με έμφαση ότι οι ίδιοι δεν είχαν καμία στόχευση στον συγκεκριμένο τομέα, αφήνοντας καθαρά να εννοηθεί ότι οι κινήσεις έγιναν κυρίως από την άλλη πλευρά. Το περιβάλλον του Ηλιάδη τονίζει ότι προτίμησε να κρατήσει μια ουδέτερη στάση έχοντας εμπιστοσύνη στο πρόγραμμα του και δείχνοντας εμπιστοσύνη στους θεσμούς. Στην παρούσα φάση δείχνει αυτοπεποίθηση, κρατώντας αποστάσεις, προκειμένου να έχει ουσιαστικά κέρδη στην κάλπη.

To Top