“Το θέμα της FIBA θα λυθεί. Γίνονται ήδη οι κινήσεις που πρέπει”

Πεπεισμένος ότι το θέμα του απαγορευτικού της FIBA θα λυθεί και την επόμενη χρονιά ο Άρης δεν θα έχει περιορισμό μεταγραφών, εμφανίστηκε ο Ντίμης Παπαϊωάννου, ο οποίος ωστόσο ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να επιστρέψει σε διοικητικό σχήμα, αλλά παραμένει κοντά στην ομάδα.

Η συνέντευξη του κ. Παπαϊωάννου δόθηκε στην εφημερίδα “Goal News”:

Είναι αλήθεια, κ. Παπαϊωάννου, πως σκέφτεστε το ενδεχόμενο να επιστρέψετε στην ΚΑΕ Αρης;

«Δεν έχω σταματήσει ποτέ να είμαι κοντά στην ομάδα μπάσκετ κι αυτό μπορεί να σας το επιβεβαιώσει και η παρούσα διοίκηση. Είμαι παρών και βοηθάω όσο μπορώ ανεξάρτητα με το αν έχω κάποια θέση ή όχι. Δεν είναι στις προθέσεις μου η επιστροφή όπως την εννοείτε εσείς, ουσιαστικά δεν έφυγα ποτέ».

Είστε αισιόδοξος για το μέλλον της ομάδας;

«Ξεκίνησε μια προσπάθεια ώστε η ΚΑΕ να μπει στο άρθρο 99. Αν τα καταφέρει, θα βάλει μια σειρά και τάξη στις υποχρεώσεις με στόχο σε λίγα χρόνια να καθαρίσει από παλιά χρέη. Αγωνιστικά έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στον προπονητή μας τον κ. Αγγέλου όπως και στον Π. Μουρατίδη. Η κατάσταση δεν είναι ιδανική, υπάρχουν προβλήματα, υπάρχει αυτός ο περιορισμός στις μεταγραφές λόγω FIBA. Κάτω από αυτές τις συνθήκες πιστεύω ότι θα γίνει η καλύτερη δυνατή προσπάθεια. Χτίζεται μια ομάδα με νεαρούς ταλαντούχους παίκτες πλαισιωμένη από έμπειρα παιδιά. Προσπαθήσαμε να την ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο με τον νεαρό Κύπριο ταλαντούχο διεθνή Χριστοδούλου, ωστόσο αν και λάβαμε διαβεβαίωσεις πως η μεταγραφή μπορούσε να γίνει, δεν ολοκληρώθηκε με αφορμή την απαγόρευση της FIBA».

Στο θέμα της FIBA δεν νομίζετε πως η διοίκηση έπρεπε να φροντίσει ώστε να το λύσει το πρόβλημα;

«Το θέμα θα λυθεί. Γίνονται ήδη οι κινήσεις που πρέπει και δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα παραπάνω. Πιστεύω ότι την επόμενη χρονιά δεν θα έχουμε αυτό το πρόβλημα».

Πώς κρίνετε γενικότερα τη διοίκηση Αρβανίτη;

«Το έργο της είναι πολύ δύσκολο. Προσπαθεί να βάλει μια τάξη, έχει ανάγκη τη στήριξη του κόσμου για να τα καταφέρει και πρέπει να την έχει όπως κι όλων μας».

Υπάρχει περίπτωση εν όψει της υπαγωγής στο άρθρο 99 να αλλάξει η μετοχική σύνθεση στην ΚΑΕ ή να έχουμε αλλαγές στη σύνθεση του συμβουλίου;

«Οχι, για την ώρα δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο»

To Top