Το καλάθι με τα άπλυτα και το διπλό «έγκλημα» σε βάρος του Άρη

Ουφ τέλειωσε (;)… Αυτό ήταν. Θα μας λείψουν σίγουρα, όμως πλέον είναι πια σίγουρο πως Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα δεν θα μας συντροφεύουν τη φετινή χρονιά στο κορυφαίο πρωτάθλημα της χώρας μας.

Και ίσως κάνουμε και πολλά χρόνια να τις ξαναδούμε ή να ξανασχοληθούμε μαζί τους. Τρεις μήνες βολόδερναν μεταξύ Σούπερ Λίγκας και Δ’ Εθνικής, όμως εν τέλει δεν τα κατάφεραν να σωθούν. Βέβαια  όλη αυτή η ιστορία είχε μόνο αρνητικές επιδράσεις.

Καλή η κάθαρση. Ναι είναι καλή μόνο όμως όταν είναι ολοκληρωτική. Όπως το καλάθι με τα άπλυτα. Που πλένεις τα μισά, αλλά η δυσοσμία παραμένει, επειδή δεν έχουν πλυθεί όλα.

Διότι ας μην γελιόμαστε, το ότι την πλήρωσαν οι δύο αυτές ομάδες, δεν αλλάζει τον τοπίο εν μία νυκτί. Απλώς καταπραΰνει λίγο τα νεύρα του απλού Έλληνα φίλαθλου ο οποίος έχει μάθει απλά να αγαπάει το ποδόσφαιρο.

Βέβαια ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει, το ποιες – αν υπάρξουν τελικά – ομάδες θα αντικαταστήσουν αυτές που αποβλήθηκαν. Και μέσα σε όλα αυτά ο μεγαλύτερος χαμένος της υπόθεσης είναι ο Άρης.

Και για να είμαστε σαφής, περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα οι «κίτρινοι» ταλαιπωρήθηκαν από αυτή τη δακρύβρεχτη ιστορία. Και κυρίως για δύο λόγους.

Πρώτα απ’ όλα με το θέμα του Γιουρόπα Λιγκ. Η ομάδα του Τσιώλη θα μπορούσε να δώσει και φέτος το παρών στην Ευρώπη και να μη χάσει τόσο σε υστεροφημία, όσο και σε οικονομικό σκέλος δύναμη. Δυνατότητα που της στερήθηκε, με ανέντιμο όπως φάνηκε τρόπο. Η ΟΥΕΦΑ έδωσε την ευκαιρία στην ΕΠΟ να αποβάλει από τον Ιούνιο τον Ολυμπιακό Βόλου, όμως στην Ελλάδα τα δεδομένα γίνονται πάντοτε… ζητούμενα, με τον Άρη να χάνει με σκανδαλώδες τρόπο το δικαίωμα συμμετοχής του στο Γιουρόπα Λιγκ.

Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με την ηρεμία της ομάδας. Διότι και οι ποδοσφαιριστές είναι άνθρωποι. Και βλέποντας πέρυσι να χάνουν με τα γνωστά… μαγειρέματα την πέμπτη θέση, φάνηκαν να απογοητεύονται. Είναι απολύτως φυσιολογικό. Εισέπραξαν το μπράβο και την αγανάκτηση του κόσμου για τον τρόπο που τους εκλάπη η δυνατότητα συμμετοχής στα πλέι οφ. Διότι αποδείχτηκε πως ήταν κλοπή.

Τρεις μήνες καθυστέρησε ο υποβιβασμός του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας, τη στιγμή που στην Ιταλία η Γιουβέντους είχε πάρει την άγουσα για τη Serie B’ σε λίγες μόνο μέρες και με τη σύμφωνη γνώμη των παικτών της οι οποίοι ήθελαν έτσι να διώξουν τη λάσπη από πάνω τους. Στην Ελλάδα όμως υπάρχουν άλλα μέτρα και σταθμά, με τον Άρη σχεδόν σε μόνιμη βάση να πληρώνει τα… σπασμένα. Με τον Άρη να είναι αναγκασμένος να συμμετέχει σε ένα πρωτάθλημα που μάλλον δεν τον εκφράζει. 

To Top