ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Το καλεντάρι του Άρη “απαιτεί” ρόστερ με τουλάχιστον 10 ετοιμοπόλεμους παίκτες

Μέσα από μια διαδικασία 10 αγωνιστικών από τα μέσα Οκτωβρίου έως τα μέσα Δεκεμβρίου, ο Άρης θα προσπαθήσει να διεκδικήσει την πρόκρισή του στην επόμενη φάση του Γιούροκαπ, διάστημα στο οποίο θα υπάρχουν και οι υποχρεώσεις στο ελληνικό πρωτάθλημα. 

Ο Άρης για δύο μήνες θα δίνει αγώνα ανά τρεις ημέρες. Αυτό είναι γνωστό από τώρα και η ανάλυση αυτού του δεδομένου οδηγεί εύκολα στο συμπέρασμα ότι οι κίτρινοι πρέπει να έχουν τουλάχιστον 10 ετοιμοπόλεμους παίκτες στο ρόστερ τους, 10 παίκτες με συγκεκριμένο ρόλο, διότι οι απαιτήσεις θα είναι πολλές και η αγωνιστική καταπόνηση μεγάλη.

Ο Δημήτρης Πρίφτης για πρώτη φορά στην προπονητική του καριέρα θα πρέπει να αφήσει την λογική του μικρού ροτέισον, δημιουργώντας ένα ρόστερ, από το οποίο θα μπορεί να παίρνει πράγματα κοιτώντας βαθιά στον πάγκο του.

Τα οικονομικά δεδομένα είναι συγκεκριμένα, καλύτερα από την περσινή χρονιά σαφώς, αλλά μη φανταστεί κανείς ότι μπορεί να… κάνει ότι θέλει. Χρειάζονται ιδιαίτερα προσεκτικές επιλογές στους ξένους, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο ελληνικός κορμός που δημιουργείται προσφέρει μια ασφάλεια (Μούρτος, Σίμτσακ από πέρσι, αποκτήθηκε ο Ζάρας, υπογράφουν άμεσα Πελεκάνος, Ξανθόπουλος, συν τον Φλιώνη που θα πάρει ευκαιρίες).

Όλα αυτά είναι στο μυαλό του Πρίφτη, ο οποίος πρωτίστως θα κλείσει τις θέσεις “1” και “2” από την ξένη αγορά και μετά θα πάρει αποφάσεις για τη φροντ λάιν. Αυτό είναι το πλάνο, αλλά επειδή είναι μεταγραφική περίοδος – και η κατάσταση στην Ελλάδα αυτή που είναι – δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς και αλλαγή αυτού του πλάνου.

Το πρόγραμμα του Άρη στο Γιούροκαπ

1η αγωνιστική (13-14/10): Τραμπζονσπόρ – Άρης

2η αγωνιστική (20-21/10): Άρης – Μπούντουτσνοστ

3η αγωνιστική (27-28/10): Ούνιξ Καζάν – Άρης

4η αγωνιστική (3-4/11): Άρης – Στεάουα

5η αγωνιστική (10-11/11): Μπάνβιτ – Άρης

6η αγωνιστική (17-18/11): Άρης – Τράμπζονσπορ

7η αγωνιστική (24/25/11): Μπούντουτσονστ – Άρης

8η αγωνιστική (1-2/12): Άρης – Ούνιξ Καζάν

9η αγωνιστική (8-9/12): Στεάουα – Άρης

10η αγωνιστική (15-16/12): Άρης – Μπάνβιτ

* Σε αυτούς τους αγώνες θα προστεθούν ανάμεσά τους τουλάχιστον άλλοι τόσοι αγώνες ελληνικού πρωταθλήματος.

To Top