Το Κατάρ έχει το ελεύθερο της UEFA για την εξαγορά της Γιουνάιτεντ

Η ομάδα ιδιωτών από το Κατάρ που κινείται για την εξαγορά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βλέπει το έδαφος να γίνεται ακόμα πιο πρόσφορο, αφού η UEFA σύμφωνα με τη «Daily Mail» δεν πρόκειται να υψώσει τείχος στο deal παρά την σχέση του κράτους με την Παρί Σεν Ζερμέν.

Η προθεσμία που έχουν θέσει οι αδερφοί Γκλέιζερς στους υποψήφιους αγοραστές για τη μεταβίβαση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ λήγει προσεχώς (17/2) και το μεγαλύτερο και πιο σοβαρό ενδιαφέρον εξακολουθεί να αφορά την ομάδα ιδιωτών από το Κατάρ.

Το fund του σεΐχη Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Τανί έχει εκφράσει την επιθυμία του να αποκτήσει όχι απλά πλειοψηφικό πακέτο, αλλά ολόκληρο τον σύλλογο και οι επιδιώξεις του φέρεται να ξεπέρασαν ήδη ένα από τα εμπόδια, αυτό της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας.

Όπως αναφέρει η «Daily Mail», η UEFA έδωσε το ελεύθερο στους Καταριανούς να προχωρήσουν στο deal για τους Κόκκινους Διαβόλους και δεν πρόκειται να παρέμβουν. Ο λόγος που αρχικά φαινόταν πως θα έκανε τον Αλεξάντερ Τσέφεριν να υψώσει «βέτο» είναι πως υπάρχει ήδη ένας σύλλογος ελεγχόμενος από το Κατάρ που συμμετέχει στις ευρωπαϊκά κύπελλα: η Παρί Σεν Ζερμέν μέσω του Qatar Sports Investment και του Νασέρ Αλ Κελαϊφί, ο οποίος αποτελεί και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA. Και βάσει των κανονισμών της τελευταίας, απαγορεύεται να συμμετέχουν στις διοργανώσεις της σύλλογοι με κοινό ιδιοκτήτη.

Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα και με το δημοσίευμα η πρόταση του Αλ Τανί φαίνεται πως δεν θα χτυπήσει «καμπανάκι» στα γραφεία της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας καθώς προέρχεται από διαφορετικό επενδυτή.

Σημειώνεται ότι ενδιαφέρον για τη Γιουνάιτεντ φέρεται να έχει εκδηλώσει και ο Έλον Μασκ.

To Top