ΑΠΟΨΕΙΣ

Το “κλειδί” για τους Ιντέγε και Γκάμα είναι ο… Ντιγκινί!

Η προβλέψιμη εικόνα που εμφανίζει επιθετικά ο Άρης το τελευταίο διάστημα, σε συνδυασμό με το ντεφορμάρισμα αρκετών παικτών του, κρατούν την ομάδα μακριά από το εύκολο γκολ…

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με ειδικά στοιχήματα για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ σε κάθε αγώνα της Super League!

Είναι γεγονός, πως στα τελευταία ματς, αρκετοί παίκτες του Άρη στην επίθεση δεν έχουν την απόδοση των προηγούμενων αγώνων. Είτε λόγω κούρασης από τους συνεχόμενους αγώνες, είτε γιατί η ομάδα έχει γίνει προβλέψιμη με τον τρόπο ανάπτυξής της και εύκολα διαβάζεται -πλέον- από τον (κάθε) αντίπαλο.

Εκεί που οι “κιτρινόμαυροι” έχουν κάπως… συμμαζέψει την άμυνά τους, ξαφνικά, έχουν σκοράρει τρία γκολ μόνο από την άσπρη βούλα του πέναλτι, με το τέταρτο να το πετυχαίνει ο σέντερ μπακ τους και να είναι το μοναδικό απέναντι στον ουραγό της βαθμολογίας! Και φυσικά, να έχουν πολλές χαμένες κλασσικές ευκαιρίες σε κανονική ροή αγώνα, σε κάθε ματς…

Ο Μπράουν Ιντέγε είναι το πρόσωπο, για το οποίο έχει γίνει ο μεγαλύτερος ντόρος. Ο Νιγηριανός μπήκε από νωρίς στα βαθιά, παίζοντας βασικός με το καλημέρα της σεζόν, έχοντας στην πλάτη του απραξία μίας ολόκληρης σεζόν!

Μετά από… ανομβρία, τεσσάρων ευρωπαϊκών αγώνων και δύο πρωταθλήματος, βρήκε δίχτυα σε δύο συνεχόμενα ματς, με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ και -δικαιολογημένα- όλοι πίστεψαν τότε πως επιτέλους είχε πάρει… μπρος η μηχανή! Εκτοτε κάπως… σίγησε, καθώς ακολούθησε μόνο ένα γκολ, αυτό απέναντι στον Παναιτωλικό, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Αν κάτι προβληματίζει έντονα όμως, δεν είναι το διάστημα που δεν έχει σκοράρει, καθώς κάνει πάρα πολλές δουλειές μέσα στο γήπεδο και είναι απόλυτα χρήσιμος, αλλά το γεγονός πως του λείπει το εύκολο γκολ, καθώς όποτε του δίνεται η ευκαιρία δεν μπορεί να την αξιοποιήσει. 

Δεν είναι, όμως, μόνο του Μπράουν Ιντέγε η ευθύνη για το γκολ. Είναι και άλλων παικτών της επίθεσης του Άρη, που το τελευταίο διάστημα, επίσης δείχνουν να μην πατούν καλά, όπως είναι οι Νικολά Ντιγκινί και Μπρούνο Γκάμα.

Για τον Πορτογάλο το να παίζει ως “δεκάρι” ορισμένες φορές του βγήκε σε καλό, ορισμένες πάλι όχι, καθώς δεν είναι η φυσική του θέση. Σε αρκετά ματς, υπάρχουν διαστήματα μέσα στο παιχνίδι που δείχνει αγωνιστικά… πελαγωμένος. Η αδιαμφισβήτητη ποιότητά του, πολλές φορές δεν είναι αρκετή. Υπήρξαν αναμετρήσεις που δεν μπόρεσε να βρει τον Ιντέγε στην αντίπαλη περιοχή, δεν κατάφερε ή δεν δοκίμασε να σουτάρει, όντας καλά κλεισμένος από την αμυντική γραμμή του αντιπάλου. 

Αυτός είναι και ο λόγος που ο Μίχαελ Ένινγκ ίσως πρέπει να σκεφτεί να επαναφέρει πίσω από τον Ιντέγε τον Νικολά Ντιγκινί, που επίσης στα άκρα δείχνει πολλές φορές… έξω από τα νερά του, παρότι είναι μία θέση που γνωρίζει πολύ καλά, αλλά έχει να παίξει σε αυτήν από όταν αγωνιζόταν στον Ατρόμητο.

Όπως είχε πει άλλωστε και σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Γάλλος, προτιμά να παίζει πίσω από τον επιθετικό, κάτι που έκανε πέρσι σε πολύ μεγάλο βαθμό στον Άρη και μάλιστα με επιτυχία.

Η χρησιμοποίηση του Ντιγκινί ως “ψευτοεννιάρι” θα αποδεσμεύσει τον Μπρούνο Γκάμα που θα μπορεί να γυρίσει στα άκρα της επίθεσης και φυσικά να βοηθήσει και τον Μπράουν Ιντέγε, που θα έχει στο πλευρό του έναν παίκτη που μπορεί να προκαλέσει ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα και να μοιραστούν μαζί τα αντίπαλα μαρκαρίσματα.

Ο Γάλλος είναι ο μοναδικός από τους μεσοεπιθετικούς του Άρη που έχει την σωματοδομή για να παίξει σε αυτή τη θέση, προκειμένου και περισσότερο ύψος να δώσει, αλλά και περισσότερες μάχες.

Φυσικά, υπάρχουν και άλλοι παίκτες που μπορούν να δώσουν λύσεις μεσοεπιθετικά, όπως είναι οι Μαντσίνι, Λάρσον, Τόνσο και Μαρτίνες, όμως είναι ξεκάθαρο, πως η τριπλέτα Γκάμα-Φετφατζίδη-Ντιγκινί έχει κερδίσει περισσότερο την εμπιστοσύνη του Ένινγκ.

Το εύκολο γκολ είναι αυτό που λείπει από τον Άρη αυτή την περίοδο. Διότι ακόμα και αν η ομάδα έχει γίνει προβλέψιμη με τον τρόπο ανάπτυξής, καταφέρνει και δημιουργεί πολλές ευκαιρίες. Δεν τις αξιοποιεί γιατί το εύκολο γκολ θέλει ψυχολογία και “φρεσκάδα”, στοιχεία που λείπουν από τους επιθετικούς της, αυτή τη στιγμή…

To Top