Το μέλλον της “κιτρινόμαυρης” πυγμαχίας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίδειξη της παιδικής ακαδημίας του τμήματος πυγμαχίας του Α.Σ. Άρης το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου στην αίθουσα πυγμαχίας του γηπέδου «Κλεάνθης Βικελίδης».

Η αίθουσα ήταν κατάμεστη από γονείς και φίλους του αθλήματος, οι οποίοι θαύμασαν τους μικρούς πυγμάχους, που αποτελούν το μέλλον της ελληνικής πυγμαχίας.

Η εν λόγω παιδική ακαδημία απαρτίζεται από παιδιά, αγόρια και κορίτσια ηλικίας 4,5 έως 13 ετών, με προπονητή τον πρώην πρωταθλητή Ελλάδας και καθηγητή φυσικής αγωγής, Γιώργο Γκαβέζο, ο οποίος, μετά την επίδειξη, επιβράβευσε την προσπάθεια των μικρών πυγμάχων, απονέμοντάς τους αναμνηστικά μετάλλια και διπλώματα. Να σημειωθεί ότι το τμήμα λειτουργεί ήδη επτά χρόνια και είναι το μοναδικό στην Θεσσαλονίκη που οργανωμένα ασχολείται με παιδιά τόσο μικρής ηλικίας στο άθλημα της πυγμαχίας.

Ο σκοπός αυτής της ακαδημίας είναι να δοθεί η ευκαιρία σε μικρά παιδιά να γνωρίσουν το άθλημα της πυγμαχίας και να καταρριφθεί ο μύθος της επικινδυνότητας του αθλήματος. Πολλοί είναι αυτοί, οι οποίοι έχουν γνωρίσει την πυγμαχία μέσω των ταινιών που προβάλλονται σε κινηματόγραφους και τηλεόραση , όπου στον βωμό του θεάματος οι εκάστοτε κινηματογραφικές εταιρίες προβάλουν την βία και την αγριότητα.

Ως απάντηση σε όλους αυτούς που έχουν καταδικάσει την πυγμαχία, ο προπονητής του τμήματος εφαρμόζει ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα προπόνησης, όπου οι μικροί αθλητές μέσα από το παιχνίδι αναπτύσσουν τις γενικές φυσικές ικανότητές τους, όπως την δύναμη, την αντοχή, την ταχύτητα, την ευλυγισία, την ευκινησία αλλά και τις ψυχικές ικανότητες που αναπτύσσει ένα παιδί μέσα σε μια κοινωνική ομάδα.

Έτσι, λοιπόν, μέσω του παιχνιδιού αναπτύσσονται οι γενικές φυσικές και ψυχολογικές ικανότητες, οι οποίες θα βοηθήσουν το παιδί να κατανοήσει καλύτερα την τεχνική και τακτική της πυγμαχίας.

Για όσους γονείς ενδιαφέρονται για εγγραφή των παιδιών τους, η παιδική ακαδημία του Α.Σ. Άρης λειτουργεί κάθε Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή στις 17.00 – 18.30 στην αίθουσα πυγμαχίας του γηπέδου «Κλεάνθης Βικελίδης» στην θύρα 7. Τηλέφωνο Επικοινωνίας 6972142326.

To Top