Το μέλλον του Άρη είναι εδώ! (videos)

Μπορεί να είναι ανήλικοι, αλλά απέδειξαν ότι έχουν… πολλά κιλά ψυχή και ταλέντο! Οι παίκτες της Κ-17 του Άρη πήραν επική πρόκριση στον τελικό του φάιναλ φορ της Τρίπολης, λυγίζοντας τον Πανιώνιο με 5-3 στα πέναλτι αφού η κανονική διάρκεια έληξε 0-0 και η παράταση 1-1. Επόμενο ραντεβού, στον τελικό της Δευτέρας (14/05), όταν και θα διεκδικήσουν το τρόπαιο!

Τι λέει το ένστικτό σου για τον μεγάλο τελικό Μπάγερν – Τσέλσι; Πόνταρε στην expekt.com, με Bonus εγγραφής 125 €!

Απέναντι στην πρώτη ομάδα του Νοτίου ομίλου, οι νεαροί ποδοσφαιριστές του Τάσου Θέου παρουσιάστηκαν εξουθενωμένοι μετά τη απίστευτη χθεσινή ταλαιπωρία και την πολύωρη παραμονή στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», λόγω βλάβης του αεροσκάφους που θα τους μετέφερε στην Αθήνα.

Ωστόσο, ο πόθος τους για νίκη, τόσο για… πάρτη τους όσο και για να την αφιερώσουν στη μνήμη του αδικοχαμένου Στέφανου Γιώρη, αποδείχθηκε μεγαλύτερος, έστω κι αν χρειάστηκε υπερπροσπάθεια δυόμισι ωρών για να έρθει η πολυπόθητη πρόκριση.

Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο, με τις δύο ομάδες να έχουν από μια πολύ καλή ευκαιρία στο α’ ημίχρονο: Στο 16′ ο Άρης πλησίασε στο γκολ με γυριστό σουτ του Βαλαή από το ύψος της μικρής περιοχής, το οποίο απέκρουσε σε κόρνερ ο Στρακόσια, ενώ ίδια κατάληξη είχε και η κεφαλιά του Μπεγλετζή στο 26′, την οποία εξουδετέρωσε ο Μάντζαρης.

Με φάση – καρμπόν για τους «κυανέρυθρους» ξεκίνησε η επανάληψη, αφού ο αφύλακτος Μπεγλετζής έπιασε δυνατή κεφαλιά στο 53′, αλλά και πάλι ο γκολκίπερ του Άρη έδειξε τα προσόντα του, με εντυπωσιακή επέμβαση.

Στην συνέχεια, όμως, οι καλύτερες στιγμές ανήκαν στους «κίτρινους», με τον Ιγνατίδη να μην καταφέρνει να βρει την μπάλα από πλεονεκτική θέση στο 55′, ούτε και στο 76′. Η μεγαλύτερη ευκαιρία έφερε πάντως την υπογραφή του Ζήση, ο οποίος στο 83′ μπήκε με υπέροχη ενέργεια στην περιοχή αλλά το διαγώνιο πλασέ του ήταν πολύ άστοχο.

Η κανονική διάρκεια έληξε χωρίς σκορ και έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε σε ημίωρη παράταση, που ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την ομάδα του Τάσου Θέου. Στο 92′ ο Ιγνατίδης δεν μπόρεσε ξανά να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, αφού προηγουμένως πετάχτηκε έξυπνα στην πλάτη της άμυνας, ενώ στο 95′ όλοι… τράβηξαν τα μαλλιά τους, όταν ο Γραμπής βρήκε με κεφαλιά – πάσα τον Ζήση και εκείνος σημάδεψε το αριστερό δοκάρι με εξαιρετικό πλασέ.

Το γκολ ήταν πάντως θέμα χρόνου και τελικά ήρθε στο 100′, με κοντινή προβολή του Αντωνιάδη, έπειτα από σέντρα του Ανδρεάδη από αριστερά και προσπάθεια του Παπουτσή να γυρίσει μέσα στην περιοχή. Εκεί όμως που όλα έδειχναν να βρίσκονται υπό τον έλεγχο του Άρη, ήρθε αμέσως μετά (102′) η αψυχολόγητη ενέργεια του Ζήση, ο οποίος παρασύρθηκε από το πάθος και έκανε τάκλιν στο γόνατο του Αρώνη, με συνέπεια να αποβληθεί.

Έχοντας αριθμητικό μειονέκτημα και με την κούραση να βαραίνει τα πόδια, οι «κίτρινοι» προσπάθησαν να διαφυλάξουν το 1-0, αλλά δέχθηκαν την ισοφάριση στο 111′ από τον Σπανό, ο οποίος σκόραρε με μονοκόμματο πλασέ έπειτα από λανθασμένη απομάκρυνση της μπάλας από τον Γραμπή με το κεφάλι.

Στο διάστημα που απέμενε, ο Πανιώνιος πίεσε, αλλά ο Άρης άντεξε και έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι.
Αναλυτικά, η σειρά εκτελέσεων:

Λεμονής (Άρης): Πλασάρει στην αριστερή γωνία του Στρακόσια! (1-0)
Μπεγλετζής (Πανιώνιος): Σημαδεύει χαμηλά στην αριστερή γωνία του Μάντζαρη (1-1)
Μαρινόπουλος (Άρης): Στο δεξιό «Γ» του Στρακόσια! (2-1)
Μέξης (Πανιώνιος): Ψύχραιμα, χαμηλά στο κέντρο (2-2)
Ανδρεάδης (Άρης): Εύστοχος κι αυτός, σημαδεύοντας ψηλά! (3-2)
Λουλάι (Πανιώνιος): Αποκρούει ο Μάντζαρης εντυπωσιακά!
Πασχαλίδης (Άρης): Στη δεξιά γωνία του Στρακόσια! (4-2)
Γκίνης (Πανιώνιος): Μειώνει προσωρινά, μένει ζωντανός ο Πανιώνιος (4-3)
Παπουτσής (Άρης): Συρτό πλασέ στη δεξιά γωνία του Στρακόσια και… πρόκριση! (5-3)

Διαβάστε εδώ την εξέλιξη του αγώνα, όπως τη μετέδωσε live το PRESSARIS λεπτό προς λεπτό!

Ο διαιτητής Μπλάνας (Μεσσηνίας) απέβαλε με απευθείας κόκκινη τον Ζήση στο 102′, ενώ έδειξε κίτρινη κάρτα στους Κιβρακίδη, Ανδρεάδη, Χατζηνικολάου από πλευράς «κίτρινων» και στον Γκούμα από πλευράς «κυανέρυθρων».

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΡΗΣ: Μάντζαρης, Κιβρακίδης (75′ Χατζηνικολάου), Γραμπής, Μπιμπισίδης, Τσιπούρας (61′ Ανδρεάδης), Αντωνιάδης, Λεμονής, Ιγνατίδης (97′ Παπουτσής), Βαλαής (65′ Πασχαλίδης), Σουνάς (103′ Μαρινόπουλος), Ζήση.
Στον πάγκο έμειναν: Τολά, Ρότα.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Στρακόσια, Μέξης, Λουλάι, Ρουσσάκης (93′ Πίττας), Κωτσαλάς (116′ Χατζηνικολάου), Γκίνης, Πινιώτης, Γκούμας (77′ Αρώνης), Μπρέντι (98′ Ζήσης), Πολίμος (53′ Σπανός), Μπεγλετζής.
Στον πάγκο έμειναν: Αθανασόπουλος, Σακαρέλος.

Δείτε το γκολ του Παντελή Αντωνιάδη στην παράταση:
{dailymotion}xqsaft|640|360{/dailymotion}

Δείτε τη διαδικασία των πέναλτι:
{dailymotion}xqs9u5|640|360{/dailymotion}

To Top