ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το μακρινό σουτ είναι άκρως απαραίτητο για να πάρει προβάδισμα

Είναι πολύ κρίσιμο στην σειρά, πόσο μάλλον στον σημερινό αγώνα, το καλό μακρινό σουτ για τον Άρη. Δεν έβαλε τα σουτ στα δύο παιχνίδια της κανονικής περιόδου και το πλήρωσε. Τώρα πρέπει να τα βάλει για να προχωρήσει παρακάτω.

Οι κίτρινοι είχαν μόλις 7/30 τρίποντα στον αγώνα του Αλεξανδρείου και αναλογία ασίστ – λαθών μόλις 11-16, απόδειξη της έλλειψης καλής κυκλοφορίας της μπάλας και δημιουργίας στην επίθεση.

Στον αγώνα του β’ γύρου στην Πυλαία μπορεί να είχαν 9/22 τρίποντα (40%), αλλά τα έξι από αυτά τα πέτυχαν στο πρώτο μέρος όταν και προηγήθηκαν με 36-29, ωστόσο ήταν πολύ άστοχοι στο δεύτερο ημίχρονο, όχι μόνο έξω από τα 6,75μ., αλλά και στα σουτ από μέση απόσταση, που “έδωσε” η άμυνα του ΠΑΟΚ. Ο Άρης τελείωσε εκείνο το παιχνίδι με 11/39 δίποντα και έχασε από τον ΠΑΟΚ που δεν πέτυχε τρίποντο (0/20)!

Παρεμπιπτόντως, ο ΠΑΟΚ τελείωσε την κανονική διάρκεια με το χειρότερο ποσοστό τρίποντων στην κατηγορία έχοντας 155/524, ποσοστό 29,5%, ενώ ήταν και 11ος στο ποσοστό ευστοχίας στις ελεύθερες βολές (425/623, 68,2%). Βέβαια, στα δύο παιχνίδια με το Λαύριο στα πλέι οφ σούταρε με 36,8% έξω από τα 6,75μ. έχοντας 14/38 τρίποντα.

Ο ΠΑΟΚ και στα δύο παιχνίδια ρίσκαρε με το μακρινό σουτ του Άρη. Έκλεισε την άμυνά του, για να μην επιτρέψει η μπάλα να πάει στους ψηλούς και τον Κάμινγκς να διεισδύει.

Ενδεχομένως η παρουσία του Αντουάν Σκοτ, αλλά σαφώς και η ευστοχία κυρίως των Ντραγκίσεβιτς, Γιάνκοβιτς να παίξει καταλυτικό ρόλο στο μακρινό σουτ. Αυτό είναι πολύ πιθανό να είναι το πιο σοβαρό “κλειδί” για να μπορέσει ο Άρης να κάνει το 1-0 και πάρει το προβάδισμα για την πρόκριση στην τετράδα.

To Top